Grindeanu, semnal clar: Suntem un Guvern politic, dar politica se face în altă parte

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a explicat că, deşi va conduce un Guvern politic, politica se va face la partid, rolul viitorului Executiv fiind de a administra treburile ţării.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Viitorul Executiv este unul politic, format în baza coaliţiei PSD-ALDE, însă activitatea sa se va limita doar la administrarea ţării, a subliniat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul desemnat Sorin Grindeanu.

"Şi eu, şi colegi mei - această echipă pe care o propunem - ne înţelegem foarte bine postura. Suntem un guvern urmare a coaliţiei PSD-ALDE, un guvern politic, dar politica se face în altă parte. Noi vom fi la guvern pentru administrarea ţării. Avem un program de guvernare votat de foarte mulţi români, un program de guvernare care a însemnat încrederea românilor în ceea ce noi am propus, care ne îndeamnă pe fiecare dintre noi, pornind cu mine şi cu restul echipei guvernamentale, la responsabilitate, modestie şi respect faţă de români. Este ceea ce ne va călăuzi în actul de guvernare", a precizat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Întrebat care au fost opţiunile sale în lista de miniştri propuşi de coaliţia PSD-ALDE, premierul desemnat a replicat:

"Aseară [luni - n.r.] am făcut împreună această echipă şi am lucrat împreună pentru componenţa Guvernului. (...) Au fost foarte multe alegeri pe toate posturile care ne-au revenit nouă. Am avut de ales între două-trei-patru nume pe fiecare minister. Ne-am consultat pe fiecare minister în parte".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne