Turcan: PNL nu va vota Guvernul Grindeanu, "o schemă făcută pentru clientela politică"

Liviu Dragnea le-a prezentat românilor, pe post de viitor Guvern, o listă aflată sub tutela sa personală, care-i reflectă obsesia controlului, a opinat Raluca Turcan, precizând că liberalii vor vota împotriva învestiturii noului cabinet.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii vor vota împotriva noului Guvern, a declarat marţi liderul PNL, Raluca Turcan, precizând că lista miniştrilor anunţată de Liviu Dragnea este "încropită" în funcţie de interesele personale sau de grup ale celor din PSD şi ALDE.

"Vizibil marcat de obsesia controlului, dl Liviu Dragnea a prezentat românilor o listă aflată sub tutela sa personală. Singurul lucru pe care l-ar putea face în interes public miniştrii propuşi de către Liviu Dragnea ar fi să guverneze clar, transparent şi să se emancipeze de sub tutela feudală a lui Liviu Dragnea. Aşadar, PNL va vota împotriva Cabinetului PSD, va vota împotrivă unei scheme supradimensionate a Guvernului şi făcută pentru clientela politică", a declarat Raluca Turcan, preluată de Agerpres, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebată cum vede nominalizarea fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu ca ministru de Externe, ea a răspuns: "Întreaga listă a Guvernului este una încropită în funcţie de interese personale sau de grup ale celor din alianţa PSD-ALDE".

În ceea ce priveşte propunerea lui Florin Iordache la conducerea Ministerului Justiţiei, Turcan a opinat că aceasta este una "de sacrificiu".

Nu în ultimul rând, Turcan a cerut liderului PSD să declare public dacă renunţă la o serie dintre măsurile economice din programul de guvernare, respectiv la cota de TVA de 19%, la eliminarea accizei pe combustibil şi la eliminarea taxei pe stâlp.

"Să nu uităm că acestea sunt modificări la Codul fiscal făcute prin acord politic tocmai pentru a oferi predictibilitate mediului economic, pentru a oferi o bază de plecare pentru investiţiile care se fac în România. Este obligatoriu ca dl Dragnea să ne spună dacă renunţă chiar la unele prevederi din legea domniei sale cu privire la eliminarea celor 102 taxe, renunţă la acordul din Codul fiscal cu privire la măsurile pe care le-am enunţat, se dezice de propriul program de guvernare", a precizat Turcan.

De asemenea, Turcan a mai cerut PSD să spună clar dacă va propune Parlamentului o lege a amnistiei, aşa cum reiese din "informaţii consistente" venite chiar dinspre grupurile parlamentare ale social-democraţilor.

Reamintim că preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, lista politicienilor propuşi pentru posturile de miniştri, printre care apar şi o serie de nume controversate. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne