Nicuşor Dan: Guvernul Grindeanu, obedient. Arată frica lui Dragnea

Nu competenţa a fost criteriul de selecţie a viitorilor miniştri din Cabinetul Grindeanu, ci obedienţa faţă de liderul PSD Liviu Dragnea şi faţă de partid, a atras atenţia preşedintele USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat premierului desemnat Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonaţi, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică, a remarcat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"Nu competenţa a fost criteriul de selecţie, ci obedienţa faţă de lider şi de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniştri profesionişti arată de fapt slăbiciunea preşedintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-şi întreţine puterea politică dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest şi autonom care să guverneze în interesul societăţii", a afirmat Nicuşor Dan.

Potrivit preşedintelui USR, nominalizarea Danielei Carmen Dan şi a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică.

"Mai sunt şi alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanţi ai ordinelor partidului: Florin Iordache, susţinut pentru Ministerul Justiţiei, este unul dintre coautorii marţei negre, iar Teodor Meleşcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secţii de votare în Diaspora.

Florian Bodog, care şi-a pierdut dreptul de a conduce doctorate şi care nu are nimic notabil în parcursul profesional, nu ar fi obţinut niciodată portofoliul Sănătăţii într-o societate normală. Sunt oameni care s-au arătat dispuşi la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane", a subliniat Nicuşor Dan.