Ecaterina Andronescu: Ordonanţa privind bacalaureatul profesional intră miercuri la Guvern

Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria. Ecaterina Andronescu. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
12.11.2012

În şedinţa de Guvern de miercuri va fi prezentată Ordonanţa de Urgenţă privind bacalaureatul profesional, proiect care ar putea fi aprobat săptămâna viitoare, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Aflată la şedinţa Comisiei de Dialog a Prefecturii Cluj, Ecaterina Andronescu a precizat luni că bacalaureatul profesional reprezintă "permisul pentru intrarea pe piaţa muncii", precum şi o şansă pentru cei care nu vor să meargă spre învăţământul superior.

"Miercuri, vom prezenta în şedinţa de Guvern proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind bacalaureatul profesional, care se află pe traseu la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Justiţiei. Bacalaureatul profesional este permisul pentru intrarea pe piaţa muncii şi este o şansă pentru cei care nu vor să meargă spre învăţământul superior. Este o formă deschisă de învăţământ, în sensul în care un tânăr care a susţinut Bac-ul profesional se răzgândeşte şi doreşte să se îndrepte spre învăţământul superior, acest lucru este posibil", a declarat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că speră ca OUG privind bacalaureatul profesional să treacă prin Guvern "săptămâna viitoare".

"După mesajele pe care le primesc de la elevi, este o aşteptare mai mare decât mi-aş fi imaginat pentru această formulă de bacalaureat", a adăugat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei declarase recent că a decis redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind bacalaureatul profesional, întrucât, prin procedura parlamentară, măsura nu ar intra în vigoare în timp util.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor