Guvernul va adopta Bacalaureatul profesional, prin ordonanţă de urgenţă

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria,Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
31.10.2012

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a decis redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind Bacalaureatul profesional, întrucât a constatat că măsura nu ar intra în vigoare în timp util prin procedura parlamentară.

Ecaterina Andronescu a criticat marţi modul în care a fost amânată la nivelul Camerei Deputaţilor discuţia despre proiectul care introduce Bacalaureatul profesional.

"Din câte am văzut în sală (plenul Camerei Deputaţilor, n.r.) nu mai există cvorum, ca urmare noi nu putem să mai tensionăm mai mult decât atâta aşteptarea celor care se află în clasa a 12- a şi care vor să opteze pentru Bacalaureatul profesional. Azi am discutat cu premierul şi vom trece să redactăm o Ordonanţă de urgenţă pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie", a declarat Andronescu.

Ministrul a mai precizat că noua OUG "va conţine exact aceleaşi prevederi care au fost discutate în Parlament, acest conţinut a trecut prin procedurile parlamentare şi dacă nu era cererea de reexaminare anunţată în ultima zi din intervalul de timp acordat de Constituţia probabil că astăzi deja elevii ar fi ştiut exact despre Bacalaureatul profesional, aşa cum ştiu despre Bacalaureatul naţional".

"Este opţiunea liberă a elevilor, dacă cineva consideră că apare legislativ prea târziu această decizie, este liber să nu aleagă varianta de Bac profesional", a mai declarat Andronescu.

Ecaterina Andronescu a mai precizat că dacă ar rămâne varianta unei legiferări parlamentare, sunt cele mai multe şanse ca actul normativ să nu intre în vigoare până anul viitor din cauza procedurilor.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut recent reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional.

Şeful statului a susţinut că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor