Ponta a cerut o informare privind Bacalaureatul din 2013

Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
30.10.2012

Premierul Victor Ponta a cerut prezentarea unei informări privind organizarea Bacalaureatului din 2013 şi a precizat că e necesar ca sistemul să fie explicat din timp.

"O să vă rog pentru săptămâna viitoare să ne informaţi ce se întâmplă cu pregătirea pentru Bac-ul de anul viitor. Vreau să ştie toţi copiii şi toţi părinţii din timp care va fi sistemul de la anul viitor. Nu vrea domnul preşedinte, asta e, dânsul nu mai dă Bacalaureatul, noi trebuie să ne gândim la cei care au de dat Bacalaureatul la anul şi e foarte important să avem un sistem corect, dar mult mai adaptat la realităţi", a declarat Ponta. Solicitarea a fost adresată ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Noutăţile în ceea ce priveşte Bacalaureatul de anul viitor vor fi reglementate printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi dezbătută săptămâna viitoare.

Legea referitoare la Bacalaureatul profesional, dorit de USL, a fost trimisă la reexaminare de preşedintele Traian Băsescu care a considerat că acesta e insuficient reglementat şi s-ar crea probleme mari pentru elevii care vor susţine examenul anul viitor.

Deputaţii din Comisia de învăţământ au decis recent menţinerea Bacalaureatului profesional prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 73/2010, respingând astfel cererea de reexaminare adresată Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor