E-mail desecretizat confirmă că Barack Obama, Joe Biden şi James Comey sunt implicaţi în scandalul Flynn

Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pentru probleme de securitate naţională.
Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pentru probleme de securitate naţională. (Captură Foto)

O versiune recent desecretizată a unui e-mail, trimis de fosta consilieră pentru securitate naţională Susan Rice, confirmă faptul că preşedintele SUA, la acel moment - Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi fostul director FBI James Comey l-au vizat activ pe consilierul de securitate naţională Michael Flynn în discuţiile acestuia cu fostul ambasador rus la Washington, Serghei Kisliak.

Potrivit The Federalist, "În e-mail, a cărui secvenţă nu a fost desecretizată până de curând, Rice a consemnat că Flynn, care la vremea aceea era consilierul de securitate naţională al lui Trump, a fost subiect de discuţii şi vizat în timpul întâlnirii cu Obama."

"Comey a spus că are unele îngrijorări că Flynn vorbea frecvent cu ambasadorul rus Kisliak", a scris chiar Rice într-un segment al acestei declaraţii, acum desecretizată, adăugând: "Comey crede că ar putea fi o problemă, dat fiind că transmite informaţii sensibile".

"Preşedintele Obama a întrebat dacă Comey spune că, consilierul de securitate naţională ar trebui să nu transmită informaţii sensibile legate de Rusia lui Flynn", continuă e-mailul. Comey a răspuns „poate”.

"[Comey] a adăugat că până acum nu are nicio indicaţie că Flynn a transmis informaţii clasificate lui Kisliak, dar a menţionat că 'nivelul de comunicare este neobişnuit'", a scris Rice, deşi The Federalist se întreabă cum ar putea fi „neobişnuit” ca un consilier de securitate naţională să poarte discuţii cu lideri străini înainte de învestire.

Mulţi observatori consideră că apelurile dintre Flynn şi Kisliak nu au fost decât un pretext pentru a ascunde campania de spionaj a Administraţiei Obama împotriva lui Trump şi pentru a justifica o anchetă continuă împotriva lui Flynn.

Segmentele recent declasificate ale e-mailului din 5 ianuarie 2017 confirmă faptul că această campanie împotriva lui Flynn a fost coordonată în cadrul cercului interior al Casei Albe şi că atât Obama, cât şi Biden au fost profund implicaţi în campania de demolare a lui Flynn, potrivit publicaţiei The Federalist.

Între timp, FBI a încercat să închidă ancheta împotriva lui Flynn pe 4 ianuarie, dar agentul FBI Peter Strzok a insistat să continue. Notele scrise de mână de un agent FBI însărcinat cu investigarea lui Flynn dezvăluie că FBI-ul l-a vizat pe Flynn la începutul anului 2017, cu scopul de a fi urmărit penal sau concediat.

Departamentul de Justiţie al SUA a renunţat recent la toate acuzaţiile împotriva lui Flynn, având în vedere abuzul recent dezvăluit al FBI. Cu toate acestea, judecătorul cauzei a blocat cererea şi permite acum terţilor să se intereseze în cazul Flynn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe