Coşmar democrat: Vicepreşedintele Mike Pence îl pofteşte pe Michael Flynn înapoi la Casa Albă

Mike Pence
Mike Pence (Saul Loeb / Getty Images)

Într-o victorie majoră pentru administraţia Trump obţinută săptămâna trecută, Departamentul de Justiţie a renunţat la urmărirea penală a fostului consilier de securitate naţională gen. Michael Flynn, care pleda vinovat după ce agenţi FBI l-au învinuit în 2017 de înşelarea vicepreşedintelui Mike Pence şi cu privire la comunicările sale cu un fost oficial rus. Acum se pare că Flynn ar putea fi primit înapoi în administraţie, după ce vicepreşedintele Pence a declarat că salută ideea.

"Cred că generalul Michael Flynn este un patriot american", a declarat vineri vicepreşedintele Pence unui reporter Axios din Iowa. "Şi eu aş fi fericit să-l văd din nou pe Michael Flynn."

Nu doar vicepreşedintele american Mike Pence a sugerat că Flynn va fi binevenit înapoi, preşedintele Trump declarase reporterilor, pe 30 aprilie, că va lua în considerare întoarcerea fostului său consilier de securitate naţională în cercul său intim.

Săptămâna trecută, preşedintele Trump a lăudat decizia Departamentului de Justiţie de a renunţa la acuzaţiile împotriva generalului Flynn.

Insiderii de la Washington au declarat pentru Axios că nu ar fi surprinşi dacă Flynn s-ar alătura preşedintelui pe traseul campaniei la sfârşitul acestui an.

Cu toate acestea, nu toată lumea s-a arătat încântată să fie închise acuzaţiile împotriva lui Flynn. Fostul preşedinte Barack Obama, cât şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au criticat Departamentul de Justiţie pentru decizia sa.

Fostul preşedinte a spus că decizia Departamentului de Justiţie de a renunţa la urmărirea lui Flynn pune „statul de drept al naţiunii în pericol”. Valul de critici din partea democraţilor şi a unor oficiali ai legii a fost preluat de Nancy Pelosi, care a declarat că procurorul general William Barr încearcă să „acopere” ancheta privind colaborarea cu Rusia.

"Politizarea justiţiei de către procurorul general Barr nu cunoaşte limite", a spus Pelosi într-o declaraţie.

"Michael Flynn a pledat vinovat că a minţit anchetatorii federali în faţa unor dovezi copleşitoare - dar acum, Departamentul de Justiţie al Procurorului General Barr renunţă la caz pentru a continua să-l acopere pe preşedinte", a adăugat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe