După scandalul "Timbrul Cultural", Victor Ponta anunţă că va finanţa Cultura cu bani de la Loteria Română

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

La scurt timp după ce, în urma criticilor intense, parlamentarii au dat un pas în spate şi au renunţat la planul de a impune o nouă taxă produselor culturale, aşa-zisul Timbru Cultural, asemănător cu cel aplicat băuturilor alcoolice şi ţigărilor premierul Victor Ponta a anunţat că are de gând să finanţeze acest "domeniu văduvit să beneficieze de dezvoltare".

"Ministrul Culturii Ionuţ Vulpescu şi ministrul Finanţelor Darius Vâlcov vor anunţa un proiect prin care ‪Cultura‬ va primi 2% din încasările de la Loteria Română. Putem să oferim o finanţare în plus, astfel încât un domeniu care a fost întotdeauna văduvit să beneficieze de dezvoltare" a scris premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Iniţiat de 84 de deputaţi şi senatori din mai multe partide, printre care PSD, PNL, PDL, PP-DD şi UDMR, controversatul proiect de lege 583/2014 privind instituirea timbrului cultural trecuse deja de Senat pe 8 decembrie 2014,spre indignarea marilor edituri din ţară, şi mai avea o singură oprire până la intrarea în vigoare - Camera Deputaţilor.

Această taxă ar fi afectat nu numai cărţilor, ci fiecărui bilet de intrare la spectacole, expoziţii, concerte, filme, muzee etc, în timp ce banii obţinuţii ar fi luat calea unor uniuni de creaţie şi altor astfel de organisme de tip cooperativă.

Cu câteva zile în urmă, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a precizat că colegii săi au hotărât să renunţe la taxa respectivă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie