Dumitru Alaiba: Se vorbeşte puţin despre deportările staliniste. Propaganda sovietică încă mai stă peste istoria R.Moldova

Deportările pe timpul sovieticilor.
Deportările pe timpul sovieticilor. (youtube.)

Sunt 79 de ani de la primul val de deportări staliniste şi 30 de ani de când Republica Moldova a scăpat de sovietici şi există toată libertatea să se vorbească deschis despre aceste evenimente, dar se crează impresia că moldovenii încă se sfiesc de aceste file dureroase, constată deputatul PAS Dumitru Alaiba, menţionând că umbra propagandei sovietice încă mai stă peste istoria ţării.

În opinia parlamentarului, ororile comunismului au provocat multă durere „oamenilor de pe acest pământ”, Uniunea Sovietică fiind construită pe sânge: deportări, foamete, gulaguri, exterminări în masă, genocid.

Dumitru Alaiba a mai ţinut să sublinieze că cei care glorifică sovieticii, glorifică şi metodele prin care a fost construit statul Uniunea Sovietică. „Ei nu-şi iubesc ţara, nu-şi iubesc poporul. Ei sunt patrioţii altei ţări, demult dispărute de pe harta lumii - patrioţi ai URSS. Aceşti oameni pot duce ţara doar în trecut nu şi în viitor.”