Dumitru Alaiba: Guvernul R.Moldova exact ca orchestra de pe Titanic. „Domnule Chicu, faceţi ţării o favoare şi plecaţi”

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susţine că Ion Chicu şi guvernul său trebuie imediat să-şi prezinte demisia, întrucât după cele întâmplate vineri pe scena politică de la Chişinău, acesta a fost trădat, umilit şi lăsat fără suport în Parlament.

„Număr record de infectaţi cu COVID19, în timp ce în restul Europei pandemia e luată sub control. Pentru ce a cerut stare de urgenţă? Pentru ce a ţinut oamenii închişi în casă şi businessurile blocate? Unde-s rezultatele măsurilor de urgenţă?”, se întreabă retoric parlamentarul.

În opinia acestuia, Ion Chicu a fost trădat inclusiv de majoritatea parlamentară. Cu o săptămână în urmă, Ion Chicu era apărătorul ţării faţă de ONG-uri. Spunea că ONG-urile vor să distrugă Republica Moldova. Că această lege nu este nicicum în interesul naţional.

Cu toate acestea, PSRM şi PD au votat o lege, chiar dacă nu le place. Au votat pentru că, spre deosebire de Ion Chicu, au înţeles că Republica Moldova are nevoie de bani. „Chicu spune una, PD şi PSRM face alta. Ştim că e un om mândru. Să-şi arate mândria, în fapte. Să plece, pentru că nu se lasă călcat în picioare în aşa hal.”

„Domnule Chicu, faceţi ţării o favoare şi plecaţi. O să trebuiască să rezolvăm o cu totul altă problemă, dacă pur şi simplu vă daţi demisia, scrie Alaiba pe pagina sa de Facebook, menţionând că Guvernul Chicu doar cheltuie benzină şi electricitate. „Un guvern mai prost nu am avut în toţi 30 de ani. Ori cu voi, ori fără voi. Sunteţi fix ca orchestra de pe Titanic.”