Dumitru Alaiba: PR pe spatele accidentului. Cel mai probabil, tot locatarii vor fi găsiţi vinovaţi

Politicienii NU au ce căuta la locul accidentelor, ei doar încurcă oamenii să-şi facă munca şi să înlăture consecinţele deflagraţiei, consideră expertul.
Explozie devastatoare într-un bloc de locuit, Chişinău
Explozie devastatoare într-un bloc de locuit, Chişinău (facebook.com / Dumitru Alaiba)
Maria Maevschi
08.10.2018

„Se întâmplă un lucru oribil, mor oameni”, scrie pe pagina sa de socializare directorul Centrului pentru Politici şi Reforme (CPR) Moldova, Dumitru Alaiba, în contextul exploziei devastatoare de sâmbătă noaptea din municipiul Chişinău, în urma căreia au fost grav afectate trei etaje ale unui bloc de locuit, iar trei persoane, printre care un copil, au decedat.

Ţinând să sublinieze modul în care îşi „îndeplinesc munca” autorităţile, directorul CPR Moldova a scris despre „pachetul standard” de acţiuni care se desfăşoară de obicei.

„Strofoleală în faţa camerelor, conferinţe de presă la faţa locului. Pentru că doar politicienii cu poliţia, consilierii, asistenţii şi SPPS-ul lor lipsesc acolo acum. Politicienii NU au ce căuta la locul accidentelor. Ei doar încurcă oamenii să lucreze şi să înlăture consecinţele deflagraţiei. Unicul scop al acestor vizite - PR. Pe spatele accidentului”, se arată în mesajul expertului.

Totodată, acesta a ţinut să scrie despre acei „bani aruncaţi în bieţii oameni. De data asta, câte 50 de mii per decedat. Uneori compensaţia pentru o viaţă pierdută ajunge la 100, alteori la doar 20. Când şi cum. E subiectiv. Principalul acum e să tacă cei ce ar putea urla de durere. Ne trebuie linişte”.

Alaiba s-a mai referit la acele „şedinţe de urgenţă şi fotografii cu mutre serioase”, afirmând că de obicei, nimeni din instituţiile statului nu e vinovat, „toţi de la masă şi-au făcut treaba”.

"Accident oribil, dar se mai întâmplă", a adăugat directorul CPR, subliniind, în context, că cel mai probabil, tot locatarii vor fi găsiţi vinovaţi.

„Partea bună - nimeni, demul, nu întreabă ce e cu profesorii de la liceul Orizont, iar de miliard în general nu-şi amintesc. Cu aşa ritmuri, se mai poate fura unul prin 2019.”, a afirmat Dumitru Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor