Maia Sandu: Lucrurile pe care le va face regimul de acum încolo vor fi şi mai odioase

Din discuţii informale cu oameni din sistem, e clar că lucrurile în PD se clatină, totuşi de cealaltă parte vedem că acei oameni nu au suficient curaj să iasă în faţa şi să facă declaraţii publice, a menţionat liderul PAS.
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că raportul pe care ar fi trebuit să-l prezinte în plenul Parlamentului în cadrul audierilor de joi 4 octombrie, procurorul general, Eduard Harunjen, privind investigarea fraudei bancare din Republica Moldova ar fi fost oportun, întrucât toată lumea conştientă şi responsabilă vrea să ştie unde sunt banii, cine sunt toţi cei care au beneficiat de acest furt şi evident când vor ajunge cei vinovaţi la închisoare.

„Cei care au fost numiţi de acest partid în organele de drept care ar trebui să investigheze şi să sancţioneze hoţii fac jocul acestui partid. Lor trebuie să le fie foarte clar: atunci când legea va triumfa şi legea va triumfa în această ţară, nu doar Plahotniuc va răspunde, el va avea anii lui pe care va trebui să-i petreacă în funcţie de ce vor decide judecătorii şi procurorii, dar pe lângă el vor trebui să răspundă şi mulţi alţii în special cei care fac parte din conducerea acestor instituţii, pentru neinvestigarea furtului miliardului şi nerecuperarea acestor bani la timp sau deloc”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, liderul PAS a ţinut să specifice că din discuţiile mai puţin formale pe care le au cu oameni din sistem, se înţelege deja foarte clar în în interiorul regimului lucrurile se clatină deja. Acesta a mai menţionat că pentru foarte multă lume este deja foarte clar că Plahotniuc şi Dodon au ajuns prea departe în lucrurile pe care le fac.

„Mai mulţi din cei care slujesc acestui regim s-au simţit prost şi e clar pentru ei că regimul va merge mai departe, aşa cum a comis acest abuz strigător la cer de sechestrare a cetăţenilor turci şi trimiterea lor lui Erdogan ca să-i bage la închisoare. Acestea sunt exemple foarte concrete că acest regim are o cale clară şi că lucrurile pe care le vor face de acum încolo vor fi şi mai odioase ca cele pe care le-au făcut până acum”, a adăugat politiciana.

Deşi la prima vedere se poate vedea că în Partidul Democrat există oameni care dezaprobă lucrurile pe care le face regimul, totuşi, a specificat politiciana, nu le ajunge curajul pentru moment ca să iasă în faţă şi să facă declaraţii publice. „E clar că în PD nu există oameni curajoşi şi suficient de independenţi, cred că aici e o mare problemă pentru că nu există oameni independenţi acolo ca să poată să încerce să schimbe lucrurile, dar asta nu însemnă că ei nu-şi doresc căderea acestui regim”.