Dumitru Alaiba: Guvernul Sandu lupta pentru a implementa reforme, iar Dodon pentru procuratură

Dumitru Alaiba şi Maia Sandu
Dumitru Alaiba şi Maia Sandu (acum.md)

„În timp ce guvernul Maia Sandu lupta pentru a implementa reforme calitative, Igor Dodon lupta pentru procuratură”, constată deputatul PAS Dumitru Alaiba, în contextul deciziei ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, de a transmite Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) candidaturile selectate de comisia de experţi privind concursul pentru funcţia de Procuror General.

Parlamentarul susţine că ministrul Justiţiei a decis să expedieze candidaturile pentru funcţia de Procuror General la CSP, în baza unui concurs viciat. „Maia Sandu este acuzată repetat de exponenţii PSRM (inclusiv cei „tehnocraţi”) că ar fi încercat să-şi subordoneze procuratura. O aberaţie din care trebuie să mai cauţi.”

În opinia deputatului PAS, doar un politician corupt va avea interesul natural de a controla justiţia, urmărind scopul simplu să supravieţuiască şi să evite puşcăria. Un politician onest nu are necesitatea să controleze procuratura, dimpotrivă - e în interesul său să nu aibă absolut nicio influenţă neoficială în instituţie.

„Maia Sandu nu este un politician corupt, iar Igor Dodon este cel ce a încercat să influenţeze selectarea Procurorului General. A sărit ca ars atunci când a văzut că s-ar putea să piardă controlul şi a dat jos guvernul”, a adăugat politicianul.

În concluzie, Dumitru Alaiba notează că R. Moldova are oameni care pot face un guvern care să muncească pentru ţară, nu pentru scheme. „În aceste cinci luni am eliminat atmosfera de frică. Acum începe o nouă luptă, în care oamenii noştri sunt mai energizaţi ca niciodată. Pentru că au simţit gustul victoriei.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe