Duckadam: „România are şanse la calificare cam câte are Gigi să iasă din puşcărie la anul”

Ciprian Marica, România - Estonia, 15 octombrie 2013. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
P. P.
18.11.2013

Şansele României la calificare au scăzut considerabil după înfrângerea usturătoare din Grecia. Duckadam este realist în privinţa unei calificări fiind de părere că numai o minune ar putea aduce calificarea la Rio în aceste condiţii.

Victoria la cel puţin două goluri diferenţă este singura modalitate prin care România va putea obţine un tichet spre Brazilia iar pentru un asemenea rezultat este necesară o abordare mai riscantă a meciului de acasă.

”Eu sunt mai pesimist. Eu sper să se întâmple o minune să ne calificăm, pentru că jocul şi valoarea echipei noastre nu ne dau mari speranţe. Noi ne dorim foarte mult, pretenţiile noastre sunt mari, dar realitatea este cu totul alta. Înainte de meci mi-a fost frică de acest joc şi tot eram provocat la un pariu şi am spus că mi-e teamă că o să pierdem la două goluri diferenţă, deşi nu ştiam care este valoarea Greciei. Acum ştiu şi cred că şansele noastre sunt egale cu o minune”, a declarat Duckadam la Sport Total FM.

Lipsurile din compartimentul defensiv nu ar trebui să ne îngrijoreze în opinia fostului portar stelist. Bourceanu, unul din titularii frecvenţi atât la Steaua cât şi Naţională, a menţinut în ultima perioadă un ritm alert de jocuri ceea ce l-a forţat să joace sub standardul său obişnuit.

”Nu am pierdut niciun mijlocaş, pentru că niciunul nu s-a ridicat la nivelul la care ne doream. Bourceanu s-a văzut că era obosit şi, după un an jumătate în care joacă din trei în trei zile, se vede oboseala şi trebuie să acceptăm şi acest lucru. Este unul dintre puţinii jucători care dau 100% în timpul meciului”, a adăugat Duckadam.

Printre jucătorii care puteau evolua mai bine în meciul tur, Duckadam îi include pe Raţ, fundaşul în vârstă de 32, Torje şi Tănase, doi jucători cu un potenţial enorm care nu s-a valorificat în primul meci.

”Eu, la acest meci retur cu grecii, aş risca şi aş face o echipă ofensivă, pentru că ne jucăm ultima şansă. Mie nu mi-a plăcut jocul lui Raţ şi nu ştiu dacă sunt singurul. Aş juca cu Latovlevic, care este mult mai ofensiv. Ei vor juca cu doi atacanţi, nu văd de ce să ţinem patru jucători pe linia de fund. La mijloc, atât Torje, cât şi Tănase nu au adus plusul ăla la care speram”, a declarat Duckadam.

În final, fostul câştigător al Ligii Campionilor, a făcut o comparaţie amuzantă între şansele României la calificare şi cele a lui Gigi Becali de a ieşi din închisoare anul viitor.


”Patronul nostru, Gigi Becali, are şanse să iasă din închisoare în 2014, cam câte şanse are România să elimine Grecia după 3-1!”, a mai spus Duckadam.

Pe 19 noiembrie, începând cu ora 21:45, România v-a disputa meciul retur cu selecţionata Greciei pe Naţional Arena. Pentru acest meci vânzările de bilete au atins pragul de 50.000 de tichete vândute, pe stadion fiind aşteptată o atmosferă incendiară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor