Dragnea: Nu sunt consilier matrimonial pentru Constantin şi Tăriceanu

Liviu Dragnea le-a cerut lui Tăriceanu şi Constantin să ia o decizie statutară până la finalul săptămânii, să ştie şi PSD cu cine vorbeşte. Desigur, Dragnea a ţinut să declare că majoritatea guvernamentală nu este în pericol fiind în continuare stabilă.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat miercuri speranţa că situaţia tensionată din ALDE o să se rezolve şi a anunţat că le-a cerut celor doi copreşedinţi ai formaţiunii, Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, să încerce să găsească o soluţie cu privire la calea pe care o vor urma, să înţeleagă şi PSD ce se intenţionează sau ce plan există.

"Am discutat şi cu domnul Daniel Constantin şi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu (marţi - n.r.), le-am prezentat dorinţa mea şi dorinţa noastră ca în ALDE situaţia să fie stabilă şi calmă, noi fiind acelaşi partener serios de ani de zile, negenerând tulburări în rândul vreunui partid cu care noi am fost aliaţi. Mi-am exprimat speranţa că se vor înţelege. Nu-mi permit eu să le spun unuia sau altuia ce să facă, dar, în acelaşi timp, i-am rugat ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie sau o decizie, într-un for statutar al partidului, de care să aflăm şi noi, să înţelegem cam care este calea de urmat în ALDE sau ce se intenţionează, ce plan există acolo", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD a mai declarat că nu s-a simţit "foarte confortabil" să discute separat cu cei doi copreşedinţi ALDE şi că nu este "consilier matrimonial" pentru a-şi da cu părerea dacă cei doi se vor împăca sau nu.

"Eu sper să fie în continuare cale de împăcare între cei doi, cred că interesul este mult mai mare pentru stabilitatea politică din această ţară. Nu ştiu ce decizie vor lua, dar vrem să ştim cu cine vorbim. Nu suntem într-un impas. Eu am spus-o şi o spun cu toată responsabilitatea, majoritatea guvernamentală nu este în pericol, este în continuare stabilă, dar nici pentru noi, ca partid, nici pentru Guvern, nici pentru premier nu este confortabil să existe în interiorul unui partener astfel de discuţii care, cu fiecare zi care trece, devin din ce în ce mai răutăcioase", a susţinut Dragnea.

Reamintim că duminică, Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente a ALDE, acuzând că întrunirea e nestatutară pentru ca apoi Tăriceanu să-şi "amintească" brusc că Daniel Constantin l-ar fi şantajat înainte de alegerile parlamentare, lucru pe care şeful Senatului a simţit nevoia să-l împărtăşească audienţei

Ulterior, războiul declaraţiilor a continuat şi cum Constantin n-a încetat să dea din casă, vorbind despre abuzurile lui Tăriceanu, şeful Senatului a ajuns să susţină că prin ultimele sale declaraţii politice pe marginea tensiunilor din ALDE, Daniel Constantin îşi forţează excluderea din partid.