Grindeanu: Cel mai bun premier ar fi fost o combinaţie între Năstase, Ponta, Isărescu şi Tăriceanu

O combinaţie între Adrian Năstase, Victor Ponta, Mugur Isărescu şi Călin Popescu Tăriceanu ar constitui profilul ideal de prim-ministru, consideră actualul şef al Executivului, Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Profilul celui mai bun premier al României de după 1989 ar fi fost "o combinaţie" între Adrian Năstase, Victor Ponta, Mugur Isărescu şi Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, la Antena 3, prim-ministrul Sorin Grindeanu.

"Mi-e greu să fac o evaluare. Cred că o combinaţie, o combinaţie între Adrian Năstase, Victor Ponta şi Mugur Isărescu, aşa o combinaţie ar fi fost fericită şi domnul Tăriceanu pentru că a fost o perioadă în care lucrurile au mers foarte bine din punct de vedere economic. Eu cred că aşa, luat mai mult de la unii, mai puţin de la alţii, dar o combinaţie ar fi fost ideală", a precizat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Întrebat care şi-ar dori să fie menţionată la galeria de onoare a foştilor premieri perioada sa de guvernare, un mandat, două mandate, prim-ministrul a replicat: "Îmi doresc să rămân atât timp cât simt că eu şi echipa pe care o coordonez facem ceea ce trebuie şi pentru ceea ce ne-au ales oamenii. Atât timp cât facem ceea ce trebuie, atât trebuie să rămânem".

"Nu, nu m-am gândit şi sunt cât se poate de sincer [la un viitor mandat de preşedinte al Româniai - n.r.]. În ultimul an, la mine viaţa s-a schimbat, aşa, de la o lună la alta, eram parlamentar, după aceea mi-a cerut filiala să candidez la Consiliul Judeţean, am câştigat. Îmi doresc aşa cum am spus, în urmă cu câteva luni, imediat ce am depus jurământul ca preşedinte de CJ, îmi doresc să fac treabă, să fiu împreună cu echipa mea, să simt că suntem de folos şi că facem ceea ce trebuie", a precizat Sorin Grindeanu.

Cel mai mare pericol

"Vă spuneam de pericolul de a te rupe de realitate, de ceea ce înseamnă realitatea de zi cu zi, eu consider că e cel mai mare pericol. În momentul în care trăieşti sub un clopot de sticlă şi auzi în stânga, dreapta, numai lucruri frumoase, cât eşti de frumos, cât eşti de deştept, ce bine faci, în momentul ăla pierzi contactul cu ceea ce reprezintă realitatea şi acesta este un pericol pe care-l are fiecare om politic care ocupă o funcţie de demnitate. Să te ia valul.

De asemenea, atunci când o să ies (din funcţie - n.r.) şi voi ocupa şi eu un loc pe acest perete (galeria foştilor premieri ai României de la Guvern - n.r.) mi-aş dori să ies, şi asta este de fapt ţinta, cu sufletul împăcat că a făcut tot ceea ce depinde de el şi de echipele pe care le-au condus, să facă bine. Asta este ceea ce-mi doresc".