Dragnea despre scenariul Oprea premier: "Din punct de vedere politic nu se poate"

Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
18.09.2015

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a opinat joi, pe fundalul trimiterii în judecată a premierului Ponta, că Gabriel Oprea ar putea fi un prim-ministru bun însă PSD nu poate face parte dintr-un guvern în care premierul nu este dat de social-democraţi, relatează Mediafax.

"Gabriel Oprea cred că poate să facă faţă funcţiei de prim-ministru (...) Părerea mea este că poate fi un prim-ministru bun, dar PSD nu poate rămâne într-un guvern în care premierul nu este dat de partidul nostru. Din punct de vedere politic nu se poate", a declarat Liviu Dragnea, la B1TV, comentând scenariul preluării şefiei Guvernului de Gabriel Oprea, în cazul în care Victor Ponta, trimis în judecată, ar renunţa la funcţie.

Dragnea a mai spus că este firesc ca partidul cel mai mare din coaliţie să dea premierul şi a adăugat că, în ipoteza în care Victor Ponta decide să-şi dea demisia, PSD nu are nicio înţelegere făcută cu PNL, ci se va discuta în coaliţie această situaţie şi se va găsi o soluţie.

"Nu avem nicio înţelegere făcută cu PNL, eu sper să rămână puternic, dacă ajungem în situaţia aceea (ca Ponta să-şi dea demisia-n.r) vom discuta în coaliţie şi vom găsi o soluţie", a adăugat Dragnea, reiterând ideea ca partidul său nu-şi doreşte să iasă de la guvernare, rămânerea la guvernare fiind "raţiunea sa de a fi."

"PSD-ul, în mod firesc, îşi doreşte să rămână la guvernare, este dorinţa de a fi, raţiunea de a fi a partidului, a oricărui partid. O plecare a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă în sensul că nu avem nicio garanţie că preşedintele Iohannis va nominaliza un candidat de prim ministru tot de la PSD”, a declarat Dragnea.

Reamintim că premierul Ponta a fost trimis, joi, în judecată, în dosarul Turceni-Rovinari. Opoziţia a cerut ca Ponta să demisioneze, argumentând că rămânerea acestuia în fruntea Guvernului pătează imaginea ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor