Două instituţii medicale vor fi renovate şi dotate cu echipamentul necesar, cu susţinerea UE şi PNUD

.
. (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
05.11.2013

Secţia de asistenţă medicală de urgenţă din Bender, secţia de internare, cea de terapie intensivă pentru copii şi maternitatea spitalului raional din Râbniţa vor fi renovate şi dotate cu echipamentul necesar. Acest lucru va fi posibil cu asistenţa financiară a Programului "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană, cofinanţat şi implementat de Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD).

Potrivit "Infotag" care face referire la un comunicat al PNUD, lucrările de renovare vor demara la ambele instituţii medicale până la finele acestui an şi vor dura aproximativ cinci luni. Instituţiile medicale vor beneficia nu doar de sprijin financiar, dar şi de asistenţă tehnică şi logistică. În total, pentru renovarea capitală a edificiilor şi pentru dotarea lor cu mobilierul necesar vor fi utilizaţi 340 mii $.

O altă parte a investiţiei, în valoare de peste 155 mii $, va fi utilizată pentru procurarea echipamentului medical performant necesar pentru secţia de terapie intensivă pentru copii şi maternitatea spitalului raional din Râbniţa.

"Acest proiect demonstrează că activităţile desfăşurate în comun de cele două maluri ale Nistrului aduc beneficii concrete pentru oameni, atât în domeniul sănătăţii, cât şi în alte sfere de activitate", a menţionat Hubert Duhot, ataşat diplomatic şi manager de proiecte al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Cele două instituţii medicale fac parte din 40 de proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii sociale de pe ambele maluri ale Nistrului finanţate de UE şi PNUD în cadrul Programului "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii".

Pe parcursul ultimului an, cu sprijinul Programului UE-PNUD au mai fost renovate secţia de pediatrie a spitalului raional din Criuleni şi cea de chirurgie generală din cadrul spitalului raional Rezina.

În viitorul apropiat, va mai fi reconstruit centrul medicilor de familie din Molovata Nouă şi vor fi dotate cu echipamentul necesar centrele medicale din Varniţa şi Cocieri. Programul UE-PNUD "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii" este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,6 mil. de euro, acordaţi de UE şi PNUD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor