Sindicatele din Sănătate protestează împotriva Guvernului

Protest al Sindicatelor din Sănătate în faţa Palatului Victoria
Protest al Sindicatelor din Sănătate în faţa Palatului Victoria (Epoch Times România)

Marţi, sediul Guvernului a fost din nou scena unui protest. De data aceasta a fost rândul Sindicatului Solidaritatea Sanitară din România şi a Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci să îşi spună prezinte revendicările, nemulţumite fiind de situaţia actuală.

Sindicaliştii cer în primul rând creşterea salariilor lucrătorilor din sănătate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale acestora. În acest sens protestatarii solicită ca, începând de la 1 ianuarie 2014, „salariile minime din sănătate” să atingă nivelul prevăzut de grila specifică din Legea 284/2010, care va constitui doar punct de reper în vederea salarizării minime pe trepte şi categorii profesionale.

„Constatăm la acest punct că în mod nepotrivit se discută doar despre protestele şi salarizare medicilor rezidenţi, nemulţumite fiind toate categoriile de personal din sănătate”, au afirmat sindicalişti într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Aceştia au făcut referire şi la introducerea salarizării în funcţie de performanţă, bazate pe o metodologie obiectivă de evaluare, pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar. Salarizarea în funcţie de performanţă va trebui să asigure posibilitatea unor creşteri salariale de cel puţin 100% pentru salariaţii care realizează performanţă în unităţile sanitare publice din România.

În acelaşi timp, sindicaliştii solicită reducerea deficitului de personal pentru toate categoriile de lucrători şi asigurarea efectivă a drepturilor pacienţilor la serviciile medicale şi creşterea calităţii acestora.

Sindicatele propun şi mijloacele prin care aceste revendicări pot fi îndeplinite, respectiv printr-o serie de acţiuni strategice cum ar fi creşterea finanţării sistemului sanitar, cheltuirea eficientă a resurselor colectate, precum şi introducerea echităţii şi principiului competenţei în funcţionarea sistemului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne