Dosarul cumnatului lui Ponta. Directorul de producţie de la Hidro Prahova, plasat sub control judiciar

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale şi dispunerea măsurii controlului judiciar faţă de directorul de producţie de la Hidro Prahova, Roman Iuliu Virgiliu, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat în acelaşi dosar în care este arestat şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada 2011 - 2015, inculpatul Drăgan Ilie Florin, în calitate de director în cadrul S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L., împreună cu inculpaţii Herţanu Iulian Cristian, Ciorbă Vladimir-Răzvan şi Coman Mihail-Marian, a constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea: adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene, însuşirii, nelegale, a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerii de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

Grupul infracţional a fost sprijinit, în realizarea scopului propus, de Cosma Mircea, Cosma Vlad Alexandru, Ghiţă Sebastian Aurelian, precum şi de către Roman Iuliu Virgiliu care, iniţial, în cursul anului 2012, a fost ajutat să obţină, în mod nelegal, calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al SC Hidro Prahova SA de către Cosma Vlad Alexandru, în vederea susţinerii intereselor acestuia, iar ulterior, dobândind funcţia de director de producţie în cadrul aceluiaşi agent economic, a semnat la data 27.10.2014, un act adiţional şi o notă justificativă la contractul semnat de SC Hidro Prahova SA cu Asocierea S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L. – S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L, în baza cărora termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în mod nelegal, cu 131 de zile fără calcul de penalităţi."

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Roman Iuliu Virgiliu trebuie să nu exercite funcţia de director de producţie la SC Hidro Prahova SA.

Cumnatul lui Ponta, Iulian Herţanu, directorul SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan, şi oamenii de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă, se află în arest preventiv, în timp ce deputatul Sebastian Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, au fost plasaţi sub control judiciar.

Dosarul vizează fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, lucrări primite de firma lui Iulian Herţanu şi Euro Construct Trading 98 de la HIDRO Prahova, societatea pe acţiuni deţinute în proporţie de aproximativ 80% de Consiliul Judeţean Prahova, unde şef este Mircea Cosma, acuzat şi el de corupţie în această cauză.

Lucrarea se ridică la circa 10 milioane de euro, din care 80% sunt fonduri europene nerambursabile. Cumnatul premierului a încasat deja 6,5 milioane de euro, deşi nu a terminat lucrările la termen, acestea fiind realizate doar în proporţie de 65%, potrivit directorului de la HIDRO, citat de România Liberă.

"Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossmann, şi din cauza firmei Euro Construct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 şi nici după un an nu sunt realizate", declara revoltat primarul din Comarnic, Dorian Botoacă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne