Dodon propune data alegerilor prezidenţiale: 1 noiembrie. Alaiba: Nu este decizia preşedintelui

Alegeri libere şi corecte?
Alegeri libere şi corecte? (crjm.org)

În cadrul tradiţionalei şedinţe de luni, preşedintele Igor Dodon a discutat cu şeful legislativului, socialista Zinaida Greceanîi şi premierul aşa-zis tehnocrat, Ion Chicu, despre faptul că joi, 14 mai, va fi convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, unde vor fi dezbătute două subiecte de importanță majoră: investigarea fraudei bancare și situaţia legată de Aeroportul Internaţional Chişinău, pe ambele direcţii, fiind înregistrate rezultate palpabile.

Un alt subiect al şedinţei de astăzi a celor trei oficiali, s-a referit la „anumite speculaţii”, cum le-a numit Dodon, în privința organizării alegerilor prezidenţiale, care trebuie să aibă loc în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie curent.

„Cu scopul dezminţirii oricăror declaraţii neîntemeiate, am decis să mă adresez Parlamentului Republicii Moldova cu propunerea de a desfășura alegerile șefului statului la 1 noiembrie 2020. Decizia în acest sens poate fi luată la următoarea ședință a legislativului”, se arată intro postare a şefului statului pa pagina sa de Facebook.

„Nu ştiam că preşedintele are atribuţii de a numi şi data alegerilor. Data alegerilor este stabilită de Parlament. Este decizia MEA alături de alţi 100 deputaţi. Nu este decizia preşedintelui”, a scris în acest sens deputatul PAS Dumitru Alaiba pe pagina sa de socializare.

Mai mult decât atât, parlamentarul de la Chişinău a punctat că în clădirea Preşedinţiei stă un om care are mult timp liber, n-are prea mult de lucru, nu ia nici o decizie de facto, dar are foarte multe propuneri ba la un ministru, ba la altul, ba la un grup de deputaţi.

Însă, a punctat Alaiba, în momentul în care ceva eşuează, are o listă de vinovaţi spre care arată cu degetul. „Această activitate a lui ne costă cam scump. Pentru ca el să formuleze propuneri peste propuneri şi să arate cu degetul la toţi din jur, contribuabilul achită impozite. Ştiţi cât consumăm anul ăsta pentru a-l întreţine?”, s-a întrebat retoric deputatul PAS.

La o căutare pe blogul acestuia, puteam vedea în timp real cât a cheltuit şeful statului doar de la începutul acestui an.

„În primele 10 zile ale anului, el deja a cheltuit un milion. Într-o lună – 3 milioane. 100 de mii pe zi este doar ceea ce cheltuim din buget, oficial. Costul cel mai mare este unul invizibil. Corupţia preşedintelui ne costă cel mai mult. Averi pe care nu le poate explica, cheltuieli pe care nu le poate motiva, şi multe altele”, a scris Alaiba, punctând că doar în anul 2020 Dodon a cheltuit aproape 13 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe