Dumitru Alaiba către prim-ministru: Munciţi mai bine, nu insultaţi, nu atacaţi, nu uitaţi - şi jurnaliştii plătesc impozite

Dumitru Alaiba, deputat al RM
Dumitru Alaiba, deputat al RM (europalibera.org)

În contextul unei postări scris de către prim-ministrul, Ion Chicu, pe pagina sa de socializare cu ocazia Zilei Libertăţii Presei, în care mai mult critică decât felicită mass media de la Chişinău, deputatul PAS Dumitru Alaiba îi recomandă acestuia mai bine să-şi vadă de treabă decât să dea sfaturi jurnaliştilor cum să-şi facă munca.

„Domnul Chicu s-a pus pe dat sfaturi altora cum să-şi facă munca de parcă excelează la jobul propriu. Vedeţi-vă de treabă, domnule prim-ministru. Lăsaţi jurnaliştii în pace. Nu vă isprăviţi şi daţi vina pe cei ce vă privesc, că nu vă înţeleg. Mă întreb care ar fi motivaţia acestor atacuri săptămânale? Ce zace acolo? O faceţi din plăcere, din ură, din frustrare, sau din prostie? Sunt, sincer, curios. Să ştim cum să vă tratăm”, a scris parlamentarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Alaiba a specificat că îi devine tot mai clar pentru ce au avut nevoie autorităţile de la Chişinău de această stare de urgenţă, declarat pe o perioadă de 60 de zile şi care urmează să ia sfârşit la 15 mai.

„Pentru schemele lui Dodon şi pentru a-i înlătura din cale pe cei ce vă încurcă. Presa, ONG-urile, opoziţia. Nu aţi justificat NICICUM în faţa Parlamentului necesitatea stării de urgenţă, iar măsurile întreprinse pentru a gestiona pandemia în aceste două luni nu au demonstrat că aţi avut nevoie cu adevărat de stare de urgenţă pentru altceva decât să-i înlăturaţi din cale pe cei ce nu vă plac”, a adăugat deputatul PAS.

Cât despre jurnalişti, a punctat Dumitru Alaiba, aceştia au văzut şi „mai îngâmfaţi” decât prim-ministrul Chicu, şi care au căzut jos de tot, amintindu-i totodată oficialului să nu uite că „jurnalistul totdeauna are ultimul cuvânt” de spus.

„Vă mulţumesc pentru această postare. Eu abia-abia începeam să văd semne de decenţă în persoana dumneavoastră. M-aţi trezit la realitate. Nu vă place cum scriu jurnaliştii despre voi? Vă simţiţi neînţeleşi? Munciţi mai bine. Adresaţi motivele. Nu insultaţi. Nu atacaţi. Nu uitaţi - şi jurnaliştii plătesc impozite din care ne vin salariile”, a conchis Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe