Dictatorul nord coreean împuşcă artişti celebri

Liderul nord coreean Kim Jong-Un (Ed Jones / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.08.2013

Fosta amantă a liderului comunist nord coreean Kim Jong-un a fost condamnată la moarte şi împuşcată pe 20 august, conform raportului cotidianului Chosun Ilbo.

Împreună cu dansatoarea au fost omorâţi zece alţi artişti de marcă nord coreeni. Surse din China afirma că artista Hyon Song-wol împreună cu Mun Kyong-jin, liderul formaţiei Unhasu, au fost arestaţi pe 17 august pentru încălcarea legilor nord coreene privind pornografia, şi au fost condamnaţi la moarte prin împuşcare, fiind executaţi 3 zile mai târziu.

Victimele erau membrii formaţiei artistice Unhasu – cântăreţi, muzicieni şi dansatori , asociaţi formaţiei Wangjaesan de muzică uşoară.

Aceştia ar fi fost acuzaţi că s-au filmat şi au vândut casetele, care ar fi ajuns pe piata din China. Unele surse susţin însă că acuzaţii ar fi fost prinşi având Biblii în posesie, şi că întregul caz ar fi fost de fapt politic.

Actualul lider al celui mai paranoic regim comunist, Kim Jong Un, a cunoscut-o pe Hyon cu zece ani în urmă, pe vremea când nici unul dintre ei nu era căsătorit, având o relaţie. Lui Kim tatăl său, dictatorul Kim Jong Il i-a ordonat să rupă relaţia. Hyon a fost măritată în grabă cu un ofiţer. Pe parcursul anilor au existat zvonuri conform cărora cei doi ar fi avut o relaţie.

Actuala nevastă a lui Kim, Ri Sol-ju a fost de asemenea membră a formaţiei Unhasu cu ani în urmă, înainte de a deveni soţia dictatorului.

Conform rapoartelor Chosun Ilbo este neclar dacă Ri Sol-ju avut vreun amestec în incident. Conform rapoartelor interne atât formaţia Unhasu cât şi Wangjaesan au fost dizolvate ca urmare a scandalului.

Sursele interne susţin că membrii familiilor celor asasinaţi, care au fost obligaţi să urmărească execuţia, au fost trimişi în infamele lagăre de muncă nord coreene, fiind acuzaţi conform obiceiului regimului comunist, de vină prin asociere.

O sursă internă a declarat pentru Chosun "Kim Jong-un elimină cu ferocitate pe oricine consideră drept o piedică în calea autorităţii sale. Execuţiile ar fi fost un mijloc de consolidare a autorităţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor