Deputat PAS: Speriaţi că pierd scrutinul din noiembrie 2020, Dodon şi socialiştii inventează minciuni despre Maia Sandu

În 2016 presa afiliată guvernării RM scria că Maia Sandu va accepta 30.000 de refugiaţi din Siria dacă va câştiga alegerile, iar acum că vrea să vândă pământ străinilor. Este o invenţie get-beget, afirmă Litvinenco.
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova (unpaspentru.md)
Maria Maevschi
19.08.2020

„Speriaţi de pierderea iminentă a scrutinului din noiembrie 2020”, Preşedintele Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), continuă să inventeze minciuni la adresa liderei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a menţionat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Potrivit acestuia, minciunile din ultima perioadă, care o vizează pe Maia Sandu sunt similare cu cea despre „cei 30 de mii de sirieni” despre care socialiştii au vehiculat în campania electorală de la prezidenţialele din 2016, iar acum aceiaşi socialişti susţin că „Maia Sandu vrea să vândă pământul străinilor”.

Aşa zis sondaj apărut în Komsomolskaia Pravda, în care oamenii sunt întrebaţi dacă susţin intenţia Maiei Sandu de a permite străinilor să deţină pământuri în Moldova (facebook.com / Sergiu Litvinenco)
Aşa zis sondaj apărut în Komsomolskaia Pravda, în care oamenii sunt întrebaţi dacă susţin intenţia Maiei Sandu de a permite străinilor să deţină pământuri în Moldova (facebook.com / Sergiu Litvinenco)

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, acest fals provine de la deputatul socialist Corneliu Furculiţă, precum şi de la Nicolae Pascaru, un alt deputat PSRM şi preluat de toată presa lor de propagandă - atât televiziuni, cât şi on-line.

„Dincolo de faptul că este o invenţie get-beget, realitatea arată că Dodon a fost acela care a promovat posibilitatea străinilor de a cumpăra pământuri. Şi nu prin simple promisiuni, ci chiar prin semnarea decretelor. Vorbim de legea de vindere a cetăţeniei RM promovată de Plahotniuc şi promulgată fără nicio jenă de Dodon. Prin această lege, străinul devine cetăţean al Republicii Moldova, iar, odată cu aceasta, obţine dreptul de a cumpăra pământ.

Mai mult decât atât, din 2018 până în prezent Dodon a semnat multiple decrete de acordare a cetăţeniei moldoveneşti străinilor. Ultimul asemenea decret a fost semnat chiar pe 3 august 2020 şi prevede acordarea cetăţeniei RM pentru 11 persoane străine. Toate aceste 11 persoane au liber la cumpărarea pământului. Astfel, anume Dodon este cel ce a contribuit la vânzarea pământului nostru străinilor. Prin propria sa semnătură”, a scris Sergiu Litvinenco într-un mesaj postat pe contul său de socializare.

Pagină din Monitorul Oficial al Republicii Moldova (facebook.com / Sergiu Litvinenco)
Pagină din Monitorul Oficial al Republicii Moldova (facebook.com / Sergiu Litvinenco)

Precizăm că Maia Sandu a anunţat deja că îl va „da în judecată pe deputatul Furculiţă şi toate publicaţiile socialiste care promovează această minciună”, specificând totodată că minciuna este arma principală a Partidului Socialist.

Amintim că la sfârşitul lunii octombrie 2016, înaintea alegerilor prezidenţiale, câteva portaluri de limba rusă din Republica Moldova, printre care terra.md, actualităţi.md, allmoldova.md, point.md, au difuzat articole în care au scris că dacă Maia Sandu va câştiga alegerile, va accepta în Moldova 30.000 de refugiaţi din Siria.

Informaţia falsă s-a răspândit repede pe reţelele de socializare şi a trezit reacţii contradictorii printre moldoveni. Potrivit AGORA, ulterior, liderul PAS a negat de câteva ori informaţia, atât în conferinţe de presă, cât şi la ultimele dezbateri televizate cu Igor Dodon, însă „Povestea sirienilor” a obţinut o altă turnură ajungând să fie difuzată până şi la unul din cele mai urmărite posturi TV din R.Moldova — Prime, care în acea perioadă era finanţat de fostul lider PD Vlad Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor