Sergiu Litvinenco: Dodon va sfida propriii alegători dacă îl numeşte pe Clima la şefia Curţii de Apel Chişinău

Dodon nu ar trebui să-l promoveze în funcţie pe Clima, întrucât acesta a executat ordinele lui Plahotniuc, afirmă Sergiu Litvinenco.
Protest la Chişinău după invalidarea alegerilor de către instanţele de judecată (facebook.com/pas)
Tatiana Chiriac
14.08.2020

Se pare că Igor Dodon a decis totuşi să-l numească pe Vlad Clima la şefia Curţii de Apel Chişinău, constată deputatul PAS Sergiu Litvinenco, menţionând că preşedintele i-ar fi organizat acestuia un interviu ”în premieră” la un portal media apropiat cu intenţia de a-l disculpa, a-l aduce într-o lumină mai bună, de a demonstra că ”dracul nu e chiar atât de negru”.

Potrivit parlamentarului însă, acest exerciţiu a eşuat lamentabil întrucât cel care a menţinut decizia ilegală de anulare a alegerilor în Chişinău nu doar că nu a regretat-o, ci chiar a justificat-o. Mai mult decât atât, din declaraţiile lui Clima a reieşit că „lucrurile în justiţie merg strună...”

Până la urmă, Dodon singur îşi alege calea pe care vrea să meargă, notează Litvinenco, subliniind că promovarea în funcţie a unui personaj care i-a executat toate mendrele lui Plahotniuc nu este altceva decât o bătaie de joc faţă de oameni.

„Şi dacă Dodon nu înţelege care pot fi consecinţele unei decizii sfidătoare la adresa propriilor cetăţeni, să se uite ce păţesc alţii din împrejurimi. Chiar acum, în aceste zile”, a concluzionat deputatul PAS .

La 28 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii l-a ales pe Vladislav Clima în calitatea de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău. Preşedintele Igor Dodon urmează să aprobe această decizie prin decret prezidenţial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor