De groază: pacienţii cu virus Wuhan au sosit în Franţa fără simptome

(Mark Ralston/AFP/Getty Images)

Doi dintre cei trei resortisanţi chinezi din Franţa care au fost diagnosticaţi cu coronavirusul Wuhan au sosit fără a prezenta simptome, au declarat sâmbătă medicii de la un spital din Paris.

Vineri, Franţa a confirmat primele trei cazuri de virus în Europa, cu doi pacienţi internaţi la Paris şi celălalt la Bordeaux. Ministerul Sănătăţii a declarat sâmbătă că de atunci nu au fost confirmate cazuri noi, dar mai multe persoane sunt monitorizate.

China a declarat că 41 de persoane au murit în urma virusului şi peste 1.400 de persoane au fost infectate la nivel mondial, inclusiv patru în Australia şi trei în Malaezia.

Cei doi pacienţi din Paris sunt un cuplu chinez care a ajuns în Franţa pe 18 ianuarie, dar nu a prezentat simptome până la 19 şi 23 ianuarie, au declarat oficialii.

„Nu au prezentat simptome atunci când au urcat în avion”, a declarat reporterilor Yazdan Yazdanpanah, şeful bolilor infecţioase la spitalul din Paris, Bichat.

Al treilea pacient, la Bordeaux, un bărbat chinez de 48 de ani, care lucrează în industria vinului, a luat un avion de la Wuhan în Olanda şi a intrat de acolo în Franţa, a declarat serviciul medical SOS Medecins din Bordeaux.

Apariţia întârziată a simptomelor şi intrarea printr-o ţară terţă subliniază limitele screeningului pasagerilor care sosesc din China în aeroporturi.

Aeroporturile din mai multe ţări folosesc scanere pentru a lua temperatura pasagerilor care sosesc din China, dar Franţa nu face acest lucru deocamdată. Pasagerii care sosesc cu zboruri din China au declarat pentru BFM TV că nu au fost supuşi niciunui control la intrarea în Franţa.

În Paris, populaţia a început să cumpere masiv măşti faciale, care au început să dispară de pe piaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe