China trimite armata să controleze epidemia. Oamenii cad ca muştele pe străzile din Wuhan [video]

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

Oficialii din domeniul sănătăţii din Nepal au anunţat că un student întors din Wuhan a fost găsit purtător al virusului din Wuhan.

Epidemia continuă să se răspândească în Asia şi nu numai. Vineri, oficialii din India au raportat trei cazuri suspecte.

Întrucât răspunsul la virus a copleşit spitalele din Wuhan de cel puţin două săptămâni, potrivit martorilor locali consultaţi de Epoch Times, regimul comunist a ordonat Armatei de Eliberare a Poporului să asiste personalul medical din oraşul Wuhan, să se deplaseze la spitalele oraşului şi să ajute medicii şi asistentele care se luptă să ţină pasul cu epidemia deja masivă.

Experţii estimează că este posibil ca aproximativ 4.000 de persoane să fie deja infectate în toată ţara.

Oficialii din Wuhan au afirmat că ar intenţiona să construiască de la zero un spital improvizat, la marginea oraşului, ca centru de carantină şi tratament pentru pacienţii cu coronavirus.

Autorităţile medicale au raportat peste 66 de cazuri suspecte peste noapte, ca urmare a aplicării unor criterii mai largi pentru scanarea persoanelor care prezintă simptome, ceea ce a dus numărul total al cazurilor suspecte la 236 începând de vineri dimineaţă în Hong Kong.

Printre aceste cazuri, peste 100 sunt acum izolate. În China, Hong Kong şi Macao, autorităţile au închis şcolile şi au suspendat începerea noului semestru. Chiar şi Disneyland Shanghai şi-a anunţat intenţia de a închide pe perioada vacanţei.

În timp ce autorităţile din Beijing încearcă să convingă lumea că au controlat focarul, cercetătorii din SUA şi Marea Britanie au avertizat că numărul total al cazurilor s-ar putea apropia de 4.000, potrivit New York Times.

Coreea de Sud şi Japonia au confirmat fiecare al doilea caz, în timp ce SUA se teme că cel de-al doilea caz ar putea fi descoperit în Texas. Au apărut şi rapoarte conform cărora o persoană este sub carantină la Sydney, iar temerile legate de un caz de virus în New Jersey au fost deja înlăturate.

În Wuhan, centrul focarului, condiţiile se deteriorează rapid. Materiale video care arată condiţiile din spitale ilustrează o imagine catastrofală, înfăţişând lucrători din domeniul sănătăţii care se prăbuşesc pe picioare, ratele de infecţie explodând chiar şi printre cei responsabili de tratarea pacienţilor.

Presa locală a raportat, de asemenea, că nu există suficiente kituri de testare şi lucrători medicali pentru a diagnostica noi cazuri.

Între timp, numeroase rapoarte susţin că cenzorii Chinei elimină toate videoclipurile înspăimântătoare de pe reţelele de socializare interne.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii