Franţa confirmă primele trei cazuri de virus Wuhan din Europa

Epidemie cauzată de un virus misterios din familia coronavirusurilor, loveşte China, ianuarie 2020
Epidemie cauzată de un virus misterios din familia coronavirusurilor, loveşte China, ianuarie 2020 (Getty Images)

Franţa a confirmat vineri primele trei cazuri de coronavirus Wuhan, doi pacienţi fiind spitalizaţi la Paris şi celălalt în oraşul Bordeaux.

Ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, a declarat într-o conferinţă de presă că autorităţile au confirmat două cazuri, primele din Europa şi că mai multe cazuri ar putea să apară în Franţa.

Într-o declaraţie separată vineri, Ministerul Sănătăţii a anunţat al treilea caz, o rudă a unuia dintre primii doi.

Anterior, SOS Medecins a spus că a tratat unul dintre cazuri, un pacient de origine chineză care prezenta simptome de febră şi care a spus că a fost în contact cu persoane din Wuhan în China, epicentrul focarului de coronavirus.

Buzyn a menţionat că pacientul avea 48 de ani şi s-a întors în urmă cu două zile dintr-o călătorie din China, care a inclus o oprire în Wuhan.

Majoritatea cazurilor şi toate decesele de până acum au avut loc în China, unde oficialii au impus restricţii severe asupra călătoriilor şi adunărilor publice.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, joi, virusul o „urgenţă în China”, dar a refuzat să declare că este o urgenţă globală.

Buzyn a declarat că recomandarea oficială adresată celor care suspectează că ar fi putut contracta virusul nu este să meargă la spital - pentru a evita răspândirea acestuia -, ci să sune un număr special unde să li se spună ce să facă.