"De ce ne-aţi abandonat?" - Mesajul emoţionant al basarabenilor pentru politicienii din România

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 face un apel către români să ia parte la Marşul pentru Basarabia, pentru a le readuce aminte politicienilor că fraţii de peste Prut aşteaptă de la conducerea ţării un răspuns la întrebarea: "De ce ne-aţi uitat?"
Afiş al marşului "Luptă pentru Basarabia!"
Afiş al marşului "Luptă pentru Basarabia!" (Platforma Unionistă Acţiunea 2012)

Ignoraţi de autorităţile ţării, de la preşedintele Iohannis - care declara, nu demult că "să pui acum întrebarea unirii Moldovei cu România mi se pare un demers puţin serios"- şi până la primarul Gabriela Firea care nu a autorizat decât parţial traseul Marşului pentru Basarabia, mai mulţi români de peste Prut transmit un mesaj emoţionant celor ce ar putea face ceva în direcţia unirii Moldovei cu ţara mamă.

„De ce ne-aţi abandonat?” este întrebarea pe care o adresează basarabeni de toate vârstele şi toate ocupaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloş, liderilor de partid, deputaţilor şi senatorilor din România, într-un videoclip fără precedent.

Domnule preşedinte Klaus Iohannis, şi eu sunt româncă! De ce m-aţi abandonat?”, îl întreabă pe preşedinte o tânără basarabeancă.

Domnule prim-ministru Dacian Cioloş, şi eu sunt româncă! Cui m-aţi lăsat?”, îl întreabă pe şeful Executivului de la Bucureşti o bunică de la Chişinău.

Domnule Dragnea, şi eu sunt român, nu doar o cifră anonimă dintr-un sondaj de opinie? De ce dublaţi, prin nepăsare graniţa nedreaptă?”, i se adresează un tânăr preşedintelui PSD.

Videoclipul a fost difuzat în condiţiile în care sâmbătă, 22 octombrie, români de pe ambele ambele maluri ale Prutului sunt aşteptaţi să ia parte la marşul „Luptă pentru Basarabia”, care se va desfăşura în Bucureşti începând cu ora 14:00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). În acest context, sub genericul „Noi nu v-am uitat!”, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îi îndeamnă pe toţi bucureştenii, dar şi pe românii din Ţară, care doresc unirea cu Republica Moldova, să participe la marş.

Fraţii noştri de peste Prut au nevoie că politicienii de la Bucureşti să treacă de la vorbe la fapte în ceea ce priveşte destinul comun al României şi al Republicii Moldova. Populaţia din Republica Moldova trebuie să primească un răspuns de la cel mai înalt nivel de conducere din România. Sâmbătă ieşim în stradă pentru a cere şi a obţine împreună acest răspuns!”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.