Raeţchi - replică la "generozitatea" ruşilor de a dona 100 de euro pentru "Cuminţenia Pământului"

Basarabia şi tezaurul - esenţa mesajului pe care a ţinut să-l transmită ruşilor, de la tribuna Parlamentului, liberalul Ovidiu Raeţchi, în replică la donaţia de 100 de euro făcută de Ambasada Rusiei pentru recuperarea "Cuminţeniei Pământului".
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Printre cei care au reacţionat după ce Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat o "contribuţie financiară modestă" pentru "Cuminţenia Pământului", de numai 100 de euro, s-a numărat şi deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, care a ţinut să le transmită un mesaj ruşilor de la tribuna Parlamentului.

"Ambasada Rusiei anunţă cu o firească mulţumire că a donat 100 de euro pentru campania de recuperare a "Cuminţeniei Pământului". Aş vrea să remarc acest gest. Este un act de o generozitate neobişnuită pentru Rusia. În comunicatul ambasadei ruse se spune că România trebuie să îşi recupereze valorile.

Inspirat de această idee am căutat în istorie şi am identificat două astfel de valori: Basarabia pe care un imperiu vecin a răpit-o României printr-o înţelegere cu Hitler în urma unui ultimatum agresiv. Tezaurul României încredinţat unor aliaţi de la acea vreme. Cu aurul din tezaur am putea achiziţiona câteva sute de "Cuminţenii ale Pământului".

Acum dacă tot s-a format acest reflex bizar de a dărui, mai degrabă decât a dobândi la Ambasada Rusiei, contăm pe sprijinul ei în aducerea tezaurului în România", a declarat, în plenul Parlamentului, liberalul Ovidiu Raeţchi.