Parlamentarele din România: Doi candidaţi independenţi din Basarabia s-au înscris în cursă

Există probabilitatea ca românii basarabeni să aibă un reprezentant din Republica Moldova în Parlamentul României. Candidaţii independenţi Oleg Brega şi Anton Deleu candidează pentru locuri în Camera Deputaţilor.
.
. (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 din România, în cursa pentru Camera Deputaţilor, până la acest moment şi-au anunţat intenţia de a participa şi doi candidaţi independenţi din Basarabia, Oleg Brega, care recent a renunţat să mai participe la prezidenţialele din toamna acestui an din Republica Moldova din cauza neregulilor observate, şi Anton Deleu.

Tudor Cojocariu, unul dintre comentatorii politici de la Bucureşti, consideră că acest lucru pozitiv, întrucât orice schimbare şi orice suflu nou în opinia acestuia este un lucru bun. „Cetăţenii români care încearcă să acceadă în Parlamentul României şi sunt născuţi în Republica Moldova, România, Ucraina sau alte zone populate de români, orice implicare a lor este binevenită pentru că în acest moment încrederea în Parlament este foarte mică precum şi în celelalte instituţii de stat, de fapt”, a declarat analistul în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării” de la postul 10TV.

În context, Cojocariu a ţinut să menţioneze faptul că mereu există oameni care „niciodată n-ar fi vrut să voteze pentru un viitor parlamentar din Camera Deputaţilor sau din Senatul României”, şi acum au o altă opţiune putând fi reprezentaţi de cei doi candidaţi independenţi.

„Din păcate, nu pentru că schimbarea mult dorită nu vine niciodată, dar în principiu anumite lucruri pot fi schimbate inclusiv de candidaţii independenţi din Moldova, pentru că ei reprezintă altceva. Ei nu reprezintă sistemul. Din câte înţeleg, Oleg are o lungă experienţă de lucru în lupta pentru drepturile omului, pentru transparenţă şi pentru tot ce înseamnă buna guvernare. Feţele noi sunt întotdeauna binevenite. Schimbarea va întârzia, totuşi, să vină chiar dacă domnii (Oleg Brega şi Anton Deleu – n.r.) acced în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe