De ce este foarte important să fixăm bine bagajele pe capota maşinii

O placă de lemn care a zburat dintr-un autovehicul a fost foarte aproape de a-i lua viaţa unui şofer american
Honda Civic
Honda Civic (Brevard County Fire Rescue)

În multe ocazii, destinul hotărăşte dacă un incident obişnuit poate avea consecinţe grave sau rămâne doar o enormă sperietură. Acesta este cazul unui conducător auto din Florida, Statele Unite.

Rebecca Burgman se afla la volanul maşinii sale Honda Civic pe intersecţia 95, lângă Rockledge, în statul Florida când, la un moment dat, o placă de lemn mare a zburat de pe platforma unui camion şi a intrat în parbrizul maşinii.

(Brevard County Fire Rescue)

Placa de lemn a secţionat efectiv parbrizul de parcă ar fi fost tăiat cu un cuţit şi, după ce a pătruns prin acesta, s-a oprit în stâlpul B din dreapta al vehiculului. Altfel, placa ar fi putut lovi direct capul şoferului, provocându-i leziuni foarte grave sau chiar moartea.

Din fericire, nu s-a întâmplat nimic din toate acestea destinul favorizând-o pe Burgman, care s-a ales doar cu răni minore. Şoferul care a cauzat incidentul, Jaime Riveira, a primit o amendă severă deoarece nu a fixat corect placa de lemn pe platforma autocamionului său.

Totuşi, nu toate persoanele implicate în acest tip de accidente provocate de obiecte fixate necorespunzător au această soartă fericită. Aşa cum arată un studiu realizat cu ceva timp în urmă de către Asociaţia Americană de Automobile, între 2011 şi 2014 peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa în SUA din această cauză.

Sursă: Florida Today

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style