Cum ne construim irelevanţa: astăzi, robotul baschetbalist (video)

Toyota a lansat robotul de baschet CUE
Toyota a lansat robotul de baschet CUE (Alvark Tokyo)

Tot mai multe voci atrag atenţia că ameninţarea economică prezentată de inteligenţa artificială ar putea fi mult mai serioasă decât s-a estimat până acum.

Utilizarea tot mai mare a roboţilor în diverse sectoare ale economiei va avea ca efect reducerea locurilor de muncă şi a salariilor angajaţilor, şi prin urmare va afecta negativ standardul de viaţă.

Mai nou, acum roboţii sunt pregătiţi să înlocuiască oamenii şi în sport.

Astfel, a fost lansat "robotul baschetbalist" care nu greşeşte niciodată. Robotul este de culoare neagră şi a fost dezvoltat de inginerii companiei Toyota care i-au dat numele CUE.

Potrivit informaţiilor, CUE are o înălţime de 1,90 metri, şi nu poate merge... deocamdată. Însă are o precizie de 100% la aruncările de la trei metri şi jumătate.

În 2014 şi 2015, Bill Gates şi Stephen Hawking au avertizat cu privire la riscurile prezentate de inteligenţa artificială care aduce beneficii imense, dar care, într-o zi s-ar putea întoarce, de asemenea, împotriva omenirii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință