Ştiri bizare / Robot chinezesc se răscoală împotriva umanităţii

Cap de robot.
Cap de robot. (NIGEL TREBLIN / AFP / Getty Images)

Un robot de fabricaţie chineză a părut că îşi ia soarta în mâinile proprii şi se răscoală împotriva opresorului uman, în timpul unei expoziţii de tehnologie.

Imaginile şi ştirile apărute pe mass media socială chineză (Weibo) arătau un robot numit "durduliul" care, atunci când a fost lăsat nesupravegheat, a început să distrugă un stand în cadrul expoziţiei China Hi-Tech. O altă fotografie a înfăţişat un om pe o targă, aparent victima furiei robotului. Iar alte imagini înfăţişau geamuri sparte, rezultat al devierii robotului de la comportamentul "normal".

Aparent persoana a fost rănită ca rezultat al spargerii geamurilor.

Robotul este creaţia Beijing Science and Technology Co. fiind descris de către ziarul Zaker drept "tutore profesional", "companion de joacă pentru copii" şi capabil de a face munci de "majordom". Se presupune că robotul este un obiect educaţional şi se vinde pentru aproximativ 10 mii de yuani.

Userii twitterului chinez, Weibo, s-au amuzat afirmând că incidentul a marcat începutul apocalipsei declanşate de roboţi împotriva oamenilor.

“Acest robot este un pionier în lupta de emancipare a roboţilor, împotriva omenirii”, opinează unul dintre utilizatorii chinezi ai siteului de microblogging.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință