Crin Antonescu îşi anunţă retragerea din viaţa politică

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Fostul lider PNL, Crin Antonescu a declarat, duminică seara, că la finalul mandatului de parlamentar este foarte probabil să se retragă din viaţa politică.

"Nu mă întorc (în politică n.r.). Sunt foarte mulţumit de deciziile pe care le-am luat - şi aceste decizii nu se schimbă - în sensul retragerii mele, dintr-un act exclusiv de voinţă proprie, din postura de lider politic. Sigur, am un mandat de parlamentar pe care, îl respect faţă de cei care mi l-au dat, îl voi duce la capăt, dar sub nicio formă nu intenţionez să revin în vârful activităţii politice, în vâltoarea politică. Foarte probabil, mă retrag din politică, la finalul acestui mandat”, a declarat duminică Antonescu, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Antonescu a mai declarat că decizia sa nu este una luată peste noapte ci vine din constatări şi experienţe acumulate în două decenii de politică:

„Nu s-a întâmplat nimic peste noapte, s-au întâmplat multe în ani. În politica românească există extrem de multă mizerie, agresivitate, incultură, lucruri imorale. Şi când vine un moment în care ţi se umple paharul, dacă scopurile tale nu mai pot fi atinse, de ce ai mai rămâne? Rezultatul acelor alegeri, implicarea şi modul de raportare a unor oameni au cântărit. În momentul în care foarte mulţi oameni pe care îi susţinusem ajung în arest, te pun în situaţia să te reevaluezi ca lider. La fel, şi când nu eşti înţeles”, a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Cât despre planurile sale de viitor, Crin Antonescu a explicat că "sunt foarte multe opţiuni în viaţă" şi că i-ar plăcea foarte mult să revină la o catedră şi/sau să scrie o carte:

„Mi-ar plăcea să revin la o catedră, să scriu, sunt atâtea cărţi necitite poate una nescrisă. Sunt atât de multe lucruri minunate în afară de politică pe lumea asta”, a declarat Antonescu.

Crin Antonescu şi-a mai anunţat, de asemenea, duminică, intenţia de a renunţa la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei.

Reamintim că fostul preşedinte PNL a început să apară din ce în ce mai rar în prim planul camerelor odată cu înlocuirea sa de la conducerea partidului şi din cursa pentru preşedinţia ţării de către Klaus Iohannis. Crin Antonescu a condus PNL-ul din 2009 până în 2014, când, după scorul sub previziuni obţinut de partidul său la alegerile europarlamentare şi după ruperea USL, la şefia partidului a fost ales Klaus Iohannis.

Crin Antonescu a fost şi preşedinte al Senatului României în intervalul 2012-2014, post părăsit după ieşirea PNL de la guvernare şi din USL. Funcţia sa a fost dată ulterior de Victor Ponta lui Călin Popescu Tăriceanu, ca răsplată pentru tentativele acestuia de a scinda partidul liberal.

În calitatea sa de şef al Senatului, Crin Antonescu a devenit în 2012 preşedinte interimar al ţării, ca urmare a suspendării preşedintelui de drept, Traian Băsescu. Liberalul a rămas în funcţie timp de o lună şi jumătate, până la invalidarea de către instituţiile în drept a referendumului orchestrat de USL pentru demiterea lui Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne