Congresul ARCE 2017: ultimele progrese în chirurgia endoscopică

ARCE 2017 va reuni specialişti care utilizează în practica curentă tehnici minim invazive pentru diagnostic şi tratament.
Congres medical ARCE 2017
Congres medical ARCE 2017 (Mihut Savu / Epoch Times)

În perioada 23-25 noiembrie 2017, la Willbrook Platinum Business & Convention Center, Bucureşti, va avea loc al IX-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române pentru Chirurgie Endoscopică şi al IX-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrică şi Metabolică.

Tema congresului ARCE 2017 "Chirurgia video-asistată - tehnologii noi şi terapii mai eficiente" - vizează atât extinderea chirurgiei minim ca standard de practică medicală, cît şi dezvoltarea tehnicilor video-asistate şi robotice.

Evenimentul organizat de Asociaţia Română de Chirurgie Endoscopică şi Alte Tehnici Intervenţionale (ARCE) şi prezidat de Prof. Dr. Cătălin Copăescu va reuni specialişti care utilizează în practica curentă tehnici minim invazive pentru diagnostic şi tratament.

Dr. Catalin Copaescu
Dr. Catalin Copaescu (Mihut Savu / Epoch Times)

Tema Congresului este Chirurgia video-asistată - tehnologii noi şi terapii mai eficiente şi vizează atât extinderea chirurgiei minim invazive ca standard de practică medicală, cît şi dezvoltarea tehnicilor video-asistate şi robotice. Congresul ARCE2017 reprezintă o oportunitate pentru participanţi să poată interacţiona cu experţi români şi internaţionali renumiţi şi să poată cunoaşte echipe multidisciplinare implicate în derularea de programe eficiente de sănătate.

România, deşi are baza materială, nu se află din punct de vedere educaţional şi managerial la nivelul aşteptat, existând o limitare importantă în aplicarea tehnicilor minim invazive. Pacienţii sunt operaţi în continuare prin tehnici clasice, fapt care duce la o spitalizare mai îndelungată a pacienţilor şi care pune o presiune mai mare din punct de vedere financiar asupra sistemului public de sănătate. În continuare, numărul intervenţiilor chirurgicale deschise (aproximativ 80% dintre cazuri) îl depăşeşte pe cel al intervenţiilor minim invazive (aproximativ 20% din cazuri) în spitalele publice.

Aparatura medicala
Aparatura medicala (Mihut Savu / Epoch Times)

„Terapiile moderne evoluează rapid, depinzând din ce în ce mai mult de tehnologiile medicale avansate şi de digitalizare. De la generaţii noi de sisteme video la inteligenţa artificială, toate acestea au pătruns deja în vieţile noastre, punându-şi amprenta şi influenţând, de asemenea, modul în care chirurgia va arăta în viitorul apropiat”, a declarat Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Preşedintele Congresului ARCE2017.

Congresul ARCE2017 va debuta cu 3 cursuri pre-congres unde participanţii vor avea şansa de a interacţiona cu experţi români şi internaţionali renumiţi şi de a se instrui în tehnici minim invazive.

Pentru informaţii suplimentare şi acreditare la Congresul ARCE2017, puteţi contacta organizatorul media@ralcom.ro sau să accesaţi site-ul evenimentului, www.arcecongres.ro

Epoch Times este partenerul media al evenimentului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință