EXCLUSIV: Prof. Dr. Cătălin Copăescu: "Să nu pierdem timpul visând la soluţii miraculoase" (video)

Prof.Dr.Cătălin Copăescu vorbeşte despre experienţa României în chirurgia obezităţii precum şi despre soluţiile miraculoase care nu "dovedesc progres în controlul bolii de care suferim".
Prof. Dr. Catalin Copaescu
Prof. Dr. Catalin Copaescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

În cadrul celui de-al VII-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrică şi Metabolică care s-a desfăşurat astăzi, 5 decembrie, la Hotel Ramada Parc din Bucureşti, Prof. Dr. Cătălin Copăescu a avut amabilitatea să ofere un interviu în exclusivitate reporterilor Epoch Times despre soluţiile cele mai eficiente "pentru situaţia noastră morbidă", şi despre identificarea, unei "soluţii pentru noi".

Profesorul Copăescu a răspuns la câteva întrebări cu privire la rolul şi tematica abordată în cadrul acestui simpozion, noutăţile prezentate precum şi progresele realizate în chirurgia bariatrică şi metabolică şi cele referitoare la experienţa României în chirurgia obezităţii.

Adresând un mesaj publicului larg, dr. Copăescu a precizat:

"Trebuie să conştientizăm că există printre instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a controla o boală incurabilă, fără soluţie terapeutică de vindecare, şi chirurgia. Astăzi chirurgia este mult mai sigură decât a fost acum 10 ani, putem să precizăm că scăderea ratei de complicaţii este de 100 de ori - de la 10% în chirurgia deschisă la 0,1%, în chirurgia la paroscopică în centrele de excelenţă în chirurgia bariatrică şi metabolică.

Mesajul ar fi să căutăm soluţiile cele mai eficiente pentru situaţia noastră morbidă, să încercăm să nu pierdem timpul visând la soluţii miraculoase care nu ne dovedesc progres în controlul bolii de care suferim, şi să identificăm, chiar dacă sunt agresive, inclusiv între metodele chirurgicale, o soluţie pentru noi.

Sigur, nu toţi pacienţii pot fi candidaţi pentru chirurgia obezităţii, există o selecţie foarte riguroasă, nu toţi pacienţii cu diabet pot fi trataţi chirurgical, există o atentă analiză a elementelor care stau la baza indicaţiilor, dar, cred că este bine să deschidem ochii pentru tot ceea ce este modern şi să ne îndreptăm către tehnicile care astăzi sunt într-o creştere exponenţială la nivel mondial datorită eficienţei lor", a mai precizat prof.dr. Cătălin Copăescu reporterilor Epoch Times.

Progres continuu în chirurgia metabolică

Tema celui de-al VII-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrică şi Metabolică care s-a desfăşurat astăzi, 5 decembrie, la Hotel Ramada Parc din Bucureşti şi care este prezidat de Prof. Dr. Cătălin Copăescu, a fost "Progres continuu în chirurgia metabolică".

Având în vedere evoluţia continuă şi rapidă a chirurgiei metabolice, Simpozionul Naţional 2015 a propus tuturor participanţilor subiecte extrem de interesante concentrate în jurul temei principale, marcând încă un pas important în dezvoltarea chirurgiei metabolice în România.

În cadrul Simpozionului au fost prezentate atât intervenţii chirurgicale metabolice, cât şi cazuri particulare şi experienţe interesante din aproape toate departamentele implicate în asemenea programe. De asemenea, au fost abordate strategii de evitare sau tratare a complicaţiilor obişnuite ce survin acestor proceduri. Abordul multidisciplinar al pacientului metabolic este o realitate şi o necesitate, subiect ce va fi dezbătut în cadrul acestei ediţii a Simpozionului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Română Pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale, Asociaţia din România de Chirurgie Bariatrică şi Tratament Complex al Obezităţii, Fundaţia pentru Chirurgie Laparoscopică, Toracoscopică şi alte Tehnici Minim Invazive, Ponderas, Endoscopic Training Center şi este endorsat de Internaţional Federation for the Surgery of Obesity and metabolic disorders.

Vă învităm să vizionaţi integral interviul cu Prof. Dr. Cătălin Copăescu mai sus.

Epoch Times a fost partenerul media al celui de-al VII-lea Simpozion Naţional de Chirurgie Bariatrică şi Metabolică

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură