Comitetul Olimpic: Moscova ar putea înlocui Rio ca gazdă a Jocurilor Olimpice din 2016

P. P.
13.05.2014

alte articole

(Al Bello / Getty Images)
P. P.
13.05.2014

Capitala Rusiei, Moscova, ar putea înlocui Rio ca gazdă a Jocurilor Olimpice de Vară din 2016, a declarat o sursă din cadrul Comitetului Olimpic (CO) pe fondul incertitudinilor privind bazele sportive din Rio de Janeiro, a notat Ria Novosti.

Sursa a adăugat că abilitatea Moscovei de a-şi permite găzduirea Jocurilor se află încă sub semnul întrebării, oraşul putând să se confrunte cu mai multe dificultăţi la pregătirea bazelor sportive speciale, precum navigaţie sau călărie.

Ziarul britanic London Evening Standard a anunţat, săptămâna trecută, că CO ar fi întrebat în secret dacă Londra, gazda Olimpicelor din 2012, ar fi putut să preia Jocurile Olimpice din 2016 din cauza întârzierilor din Brazilia.

Comitetul Olimpic a declarat că ”nu există niciun pic de adevăr” în anunţul ziarului britanic.

Totuşi, sursele din CO au anunţat că Londra ar putea găzdui JO din 2016, precizând că această decizie va fi adoptată după Cupa Mondială 2014, care se va încheia în luna iulie.

Rio de Janeiro se află sub supravegherea atentă a CO din cauza întârzierilor repetate în proiectele pregătite, vicepreşedintele CO, John Coates, precizând că pregătirile pentru JO din Brazilia sunt ”cele mai rele” din câte a cunoscut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor