Premierul Rusiei ameninţă Republica Moldova cu sancţiuni economice

Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. (DMITRY ASTAKHOV / AFP / Getty Images)
P. P.
13.05.2014

Moscova ar putea sancţiona economic Republica Moldova, reiese din afirmaţiile efectuate luni de premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, conform Mediafax.

Decizia Kremlinului ar fi fost provocată de autorităţile de la Chişinău, care au confiscat cutiile cu buletinele de vot de la referendumul ilegitim organizat în Transnistria. Oficialii ruşi prezenţi la Tiraspol intenţionau să transporte cutiile în Rusia.

Rusia ar putea ţine cont de acest incident „în cadrul cooperării economice”, a declarat Medvedev.

Chişinăul a confiscat mai multe cutii ce conţineau „liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”, a anunţat, sâmbătă, ministerul moldovean de Externe.

Ameninţările Kremlinului la adresa Republicii Moldova au fost transmise şi de către vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, în timpul vizitei sale la Tiraspol de sâmbătă.

„Avertizăm în mod direct că (semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană) ar putea avea consecinţe foarte grave asupra Republicii Moldova şi a populaţiei sale”, a declarat Rogozin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor