CNA, la ordinul Antenei 3. Valentin Jucan trage un semnal de alarmă

Scandalul declanşat de evacuarea Antenelor din sediul de la Băneasa capătă noi proporţii. După ce o serie de parlamentari, primul ministru şi preşdintele au fost prinşi în iţele acestei dispute, astăzi a venit rândul Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Valentin Jucan
Valentin Jucan (Epoch Times România)

Antena3 a solicitat CNA, în cadrul şedinţei de joi a Consiliului, să se adreseze ANAF pentru a cere clarificări în legătură cu situaţia notificării de evacuare. În lipsa unui cadru legal, CNA execută ceea ce îi cere postul Tv al mogulului Dan Voiculescu, atrage atenţia unul dintre membrii Consiliului, Valentin Jucan.

"Cu alte cuvinte, CNA, într-un nou exces de servilism faţă de Antena3, fără un temei legal, va cere socoteală ANAF pentru punerea în executare a unei sentinţe penale rămasă definitivă prin decizia pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Unicul domeniu de acţiune al CNA este cel al audiovizualului şi totuşi intervine peste ANAF - unica autoritate de reglementare fiscală", a subliniat Valentin Jucan.

Membrul CNA evidenţiază faptul că între CNA şi ANAF există un protocol în care sunt menţionate singurele atribuţii de colaborare dintre instituţii, anume:

1. creşterea nivelului eficienţei colectării veniturilor bugetului general consolidat al statului;

2. prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

"În traducere, acest protocol are ca scop UNIC urmărirea achitării amenzilor pe care radiodifuzorii le primesc în cazul încălcării legii audiovizualului. Decizia de astăzi a CNA de a se adresa ANAF este o depăşire clară a atribuţiilor instituţionale.

Membrii CNA care au votat astăzi această aberaţie sunt complici la nepunerea în executare a unei decizii judecătoreşti rămasă definitivă şi irevocabilă", a punctat Valentin Jucan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne