Traian Băsescu: Acum vedeţi forţa turnătorului Voiculescu şi spaima oamenilor politici de televiziunile lui

Convocarea lui Dacian Cioloş la Senat pentru a da explicaţii pe tema evacuării Antenelor din sediul de la Băneasa şi poziţia lui Klaus Iohannis pe această temă i-a atras atenţia şi fostului preşedinte Traian Băsescu care a ţinut să îşi exprime punctul de vedere legat de această chestiune.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Întregul scandal declanşat de evacuarea Antenelor reflectă forţa şi influenţa "turnătorului" Dan Voiculescu şi spaima oamenilor politici de televiziunile ce i-ar putea eventual ataca, a declarat miercuri, în cadrul unei declaraţii de presă, preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu.

"La Senat: am urmărit dezvoltările legate de aplicarea unei hotărâri judecătoreşti. Vreau să fie foarte clar. Nu am ceva cu Antena 3. Eu vorbesc strict despre aplicarea unei hotărâri judecătoreşti. Ceea ce am văzut la Senat azi, prin intervenţiile lui Mircea Geoană, un demagog perfect, senatoarele Jipa şi Cristiana Anghel şi Ioan Ghişe, arată că suntem departe de a avea motive să cerem ridicarea MCV. Discuţiile s-au dus într-o zonă a minciunii, a încetării emisiei un post TV, ceea ce nu e adevărat.

Nicio instituţie a statului român nu a îndrăznit să ceară ridicarea licenţei posturilor trustului Intact. Singura chestiune despre care discutăm este cea privind o executare a unei hotărâri judecătoreşti. S-a proferat minciuna evacuării în 5 zile. Nu, ANAF-ul a făcut o notificare, conform legii. Numai printr-o hotărâre judecătorească, televiziunile ar putea fi evacuate forţat. Senatul a intrat, din păcate, într-o linie a propagandei mincinoase", a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că s-a întrebat de ce face Senatul asta, iar răspunsul la care a ajuns este simplu: "Vedeţi forţa şi influenţa turnătorului Voiculescu. Vedeţi spaima oamenilor politici de televiziunile ce i-ar putea eventual ataca şi preferă să fie obedienţi turnătorului Voiculescu şi propagandiştilor de la Antena 3. Jalnică grupare de politicieni am putut să văd astăzi în Senat!"

Cât despre declaraţiile "premierului de la Grivco", Klaus Iohannis, "care astăzi se numeşte preşedintele României, intră fără ruşine în aceeaşi linie de propagandă a Antenei 3", consideră Băsescu, care aminteşte modul în care s-a exprimat şeful statului - "Libertatea de exprimare nu poate fi afectată de un banal motiv administrativ".

"Hotărârea judecătorească nu este motiv administrativ. Este o lege care trebuie pusă în aplicare. Dacă astăzi, cu o instituţie de presă importantă se face demonstraţia că statul român nu aplică legea, mâine şi cetăţeni de rând se vor considera îndreptăţiţi să nu respecte hotărâri judecătoreşti. Se creează un vid de putere judecătorească.

Cea mai grea lovitură dată justiţiei a fost afirmaţia pe care a făcut-o premierul de la Grivco, actualul preşedinte al României. Cu aceste declaraţii, e clar că România trebuie să rămână în MCV pe Justiţie. Politicienii de la vârf îşi permit să relativizeze obligaţia de a respecta hotărâri judecătoreşti definitive dată acum mai bine de un an şi jumătate", a subliniat Traian Băsescu.

Pe de altă parte, preşedintele Mişcării Populare susţine că a apreciat verticalitatea premierului Dacian Cioloş, care în faţa Senatului a rămas ferm pe ideea de respectarea a legii, chiar dacă a dat speranţe că se poate veni cu soluţii alternative.

"Iar eu îi spun că nu există soluţii alternative, ele sunt prevăzute în Codul Penal şi în Codul Comercial. Orice confiscare prin hotărârea justiţiei trebuie să se valorifice nu prin închiriere, nu prin leasing, ci prin vânzare. Poziţia mea nu este împotriva trustului Intact ci împotriva nerespectării legii", a adăugat Traian Băsescu.