"Premierul Grivco", în colimatorul lui Băsescu după ce a luat apărarea Antenelor

Preşedintele Klaus Iohannis a luat apărarea Antenelor în scandalul provocat de evacuarea postului TV din sediul de la Băneasa ca urmare a recuperării prejudiciului din dosarul lui Voiculescu. Traian Băsescu a criticat dur reacţia "premierului de la Grivco".
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Descinderea ANAF la sediul Antenelor de la Băneasa a fost interpretată de preşdintele Klaus Iohannis drept un atentat la libertatea de exprimare, reacţie care, în opinia lui Traian Băsescu, reprezintă "o grea lovitură statului de drept" dată din dorinţa de a-l servi pe "turnătorul" Dan Voiculescu şi "a-şi asigura bunăvoinţa lui Gâdea, Badea & co".

Întrebat de un reporter Antena 3 despre acţiunea ANAF în cazul postului, Iohannis a replicat: "Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă".

"În fine, am constatat din discuţiile pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie şi, cu siguranţă, prin discuţii aşezate şi calme, până la urmă se găsesc soluţii convenabile", a adăugat Iohannis, citat de Agerpres.

Cum interpretează Traian Băsescu poziţia lui Iohannis:

1. Domnul Iohannis minte ca şi anteniştii, nimeni nu a întrerupt emisia Antenelor.

2. Domnul Iohannis instigă la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, care are putere de lege, împingând-o în derizoriul unui act administrativ.

3. Domnul Iohannis îl va apăra şi pe Mircea Băsescu, împotrivă unei eventuale hotărâri judecătoreşti definitive, spunând că este doar un act administrativ care nu trebuie pus în aplicare? Va găsi şi pentru Mircea Băsescu o "soluţie convenabilă"?

"Premierul de la Grivco, prin atitudinea sa, a dat o grea lovitură statului de drept din dorinţa de a-şi servi partenerul, pe turnătorul Voiculescu, şi pentru a-şi asigura bunăvoinţa lui Gâdea, Badea & co", a precizat Traian Băsescu.