Cele mai ciudate obiecte confiscate în aeroportul din Londra

London City Airport a lansat clasamentul celor mai bizare suveniruri confiscate. Vă prezentăm, în continuare, câteva dintre ele.
Suvenir tipic din Londra: "boule de neige"
Suvenir tipic din Londra: "boule de neige" (paperchase.fr)

London City Airport a decis să dea un impuls sezonului de vară într-un mod foarte special, publicând un clasament al celor mai frecvente articole confiscate din bagajele de mână ale pasagerilor. Dar, în ciuda aşteptărilor, obiectele confiscate nu prezintă aproape niciodată un pericol real. Pe primul loc, din topul celor zece, se află simplul "boule de neige" (bulgăre de zăpadă), suvenir tipic din Londra, care conţine o soluţie pe bază de apă, şi care, prin urmare, încalcă regulile călătoriilor aeriene.

Pe al doilea loc sunt borcanele cu marmelade şi creme Harrods şi Fortnum & Mason - apreciatele magazine din Londra, urmate de articole de toaletă, Nutella, chutney şi murăturile Jarred, ulei de măsline, sticle de vin, diverse tipuri de alcool, cătuşe de pluş. Cu toate acestea, în afara cătuşelor de pluş, în birourile London City Airport, puteţi găsi, de asemenea, alte ciudăţenii confiscate de la pasageri.

Aeroportul din Londra a făcut publice chiar şi primele cinci dintre cele mai ciudate obiecte confiscate în timpul controalelor. Pe primul loc sunt banii nedeclaraţi, valoarea totală fiind de 40.000 lire sterline, urmaţi de şamponul pentru câini 'Esop', bulele de săpun Hamleys, medicamentele pentru cai Horselyx şi jucăriile pongo My Little Pony.

Dar asta nu este tot: cercetările au pus în evidenţă faptul că pasagerii cel mai bine informaţi cu privire la restricţiile pe zborurile cu avionul sunt olandezii. De fapt, doar 9% dintre aceştia au avut rechiziţionate unul sau mai multe obiecte. În contrast, călătorii spanioli par a fi cei mai neglijenţi, la 27% dintre călătorii spanioli fiindu-le confiscate obiecte. Pentru mai multe informaţii puteţi viziona www.londoncityairport.com