Un avion al British Airways a fost "inundat" la 10.000 de metri înălţime


Inundaţie la bordul avionului British Airways, Johannesburg- Londra
Inundaţie la bordul avionului British Airways, Johannesburg- Londra (Foto:Nicolás Gausserand)

O aeronavă a Companiei British Airways care a plecat sâmbătă, 12 martie, de la Johannesburg, din Africa de Sud, spre Londra, zbura fără probleme până când, după numai 90 de minute de la aterizare, din culoarul central al airbus-ului A380 a început să izvorască apa.

"Cei mai mulţi dintre noi dormeau atunci când am început să vedem că în avion pătrunde apă", a declarat pentru BBC Mundo Nicolas Gausserand, unul dintre pasagerii zborului.

"Se putea vedea multă apă. Şi chiar te sperie când eşti la 10.000 de metri înălţime", a adăugat Nicolas Gausserand.

Imediat, stewardesele au pus prosoape şi pături pe podea pentru a absorbi lichidul, iar căpitanul aeronavei a comunicat pasagerilor că nu exista nici un pericol pentru zbor.

"Deşi oamenii au reacţionat cu surprinză la vederea apei, nu a existat o reacţie de panică sau orice altceva", a spus Gausserand.

Incidentul a avut loc duminică, 13 martie, dar detaliile au fost transmise doar vineri.

O investigaţie efectuată după aterizarea avionului a stabilit că motivul inundaţiei este acela că unul dintre cărucioarele care transportă mâncarea a rupt o conductă internă a aeronavei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură