Ce este nou în antrenamentul Simonei Halep după 15 mai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep poate să se antreneze pe terenul de tenis începând din 15 mai - perioada stării de alertă -, însă trebuie să respecte măsurile stabilite de autorităţi.

Începând din luna martie, turneele s-au amânat sau anulat din cauza răspândirii largi a pandemiei de virus Wuhan, dar această situaţie nu a determinat-o pe Simona Halep să nu dorească să fie în formă fizică bună. Constănţeanca a folosit această pauză pentru a se recupera după accidentarea suferită la turneul de la Dubai şi a dozat exerciţiile fizice pentru a reveni în formă excelentă când vor începe competiţiile.

Antrenorul român al Simonei, Artemon Apostu-Efremov - fostul antrenor al Irinei Begu - a transmis că pregătirea pe teren a campioanei noastre se va efectua gradual.

"Deocamdată nu avem un program clar făcut, pentru că nu ştim când se vor relua competiţiile. Simona este la un nivel fizic foarte bun, s-a pregătit în toată această perioadă. Trebuie să începem treptat, gradual, antrenamentul din teren. Avem un drum lung până când vom putea relua tenisul aşa cum îl ştiam înainte. Cel mai optimist scenariu ar fi să se reia circuitul în septembrie, dar la fel de bine se poate şi anula întreg sezonul", a declarat acesta la Digi Sport.