Cameron vrea să tempereze "revolta" din partid pe tema migranţilor din UE

Flori Mladin
23.01.2014

alte articole

Premierul britanic David Cameron.
Premierul britanic David Cameron. (ALAIN JOCARD / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
23.01.2014

David Cameron se confruntă cu un fel de "revoltă", în interiorul partidului pe care-l conduce, pe tematica controalelor la frontieră, în contextul unei escaladări a dezbaterii privind "turismul pentru ajutoare sociale", au dezvăluit joi surse conservatoare, potrivit Mediafax

Zeci de parlamentari ai puterii insistă să voteze pentru impunerea unor restricţii pe piaţa muncii pentru imigranţii români şi bulgari, cu ocazia supunerii votului Camerei Comunelor, săptămâna viitoare, a unui proiect de lege privind imigraţia, proiect controversat iniţiat de către Guvern, potrivit Daily Expres ediţia online.

Surse de la vârful partidului afirmă că premierul a încercat să-i tempereze pe conservatorii "rebeli", însă nu a reuşit. Un reprezentant al dreptei s-a exprimat că "ceea ce propune Guvernul nu este suficient".

Executivul doreşte să retrimită marţi acest proiect contestat în Camera Comunelor, text care vizează restrângerea accesului la prestaţii sociale şi servicii publice pentru imigranţii din statele UE şi înlesnirea "deportării" celor care încalcă legea.

Un număr însemnat de parlamentari conservatori au ameninţat că votează un amendament întocmit de Nigel Mills, prin care se cere extinderea restricţiilor pe piaţa muncii pentru bulgari şi români pentru o perioadă de cinci ani. Membrii Guvernului au încercat să îl convingă pe Mills să susţină versiunea din proiectul de lege.

Guvernul va insista săptămâna următoare să-i tempereze pe "rebeli" angajându-se să înăsprească controalele la aderarea unor noi state la UE. Mulţi parlamentari conservatori sunt decişi, însă, să facă presiuni pentru restrângerea libertăţii circulaţiei în statele membre ale Uniunii.

Nigel Mills a susţinut miercuri că este gata să depună alt amendament în vederea restricţionării accesului imigranţilor UE în Marea Britanie. Unele surse afirmă că un parlamentar care susţine proiectul de lege în forma iniţiată de Guvern ar putea depune un amendament prin care să se prevadă menţinerea restricţiilor în cazul aderării la UE a unor ţări precum Ucraina şi Turcia.

De menţionat că de la 1 ianuarie 2014 s-au ridicat restricţiile pe piaţa muncii în statele UE pentru români şi bulgari, restricţii care au durat o perioadă de 7 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor