Bucureştenii mai pun o haină pe ei. Peste 200 de blocuri au rămas fără căldură şi apă caldă

O avarie pe Magistrala 1 Sud a lăsat fără apă caldă şi căldură în calorifere un număr de 201 blocuri.
Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

RADET a întrerupt furnizarea energiei termice pentru apă caldă şi căldură, la încă 74 blocuri alimentate cu energie termică din 8 puncte termice situate în zona bulevardului Nicolae Grigorescu. Măsura a fost luată în urma unei avarii produse duminică seară la un tronson al Magistralei 1 Sud, în perimetrul străzilor Socului şi Delfinului din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, avarie care iniţial a afectat 127 de blocuri.

Din cauza aceleiaşi avarii, apa caldă şi căldura vor fi furnizate la parametri scăzuţi clienţilor din zonele Doamna Ghica, Fundeni, Colentina, Maşina de Pâine, Oteşani şi Lacul Tei.

"Echipele RADET Bucureşti lucrează în regim continuu, respectiv 24 de ore din 24, pentru remedierea avariei, astfel încât estimăm că finalizarea lucrării va fi făcută până în data 31 octombrie, ora 24.00.

Ne cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că echipele RADET depun toate eforturile pentru remedierea acestei situaţii", transmite regia, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Reamintim că de-a lungul ultimului an, RADET, regie băgată recent în insolvenţă de Primăria Capitalei, a tras repetate semnale de alarmă cu privire la faptul că având conturile poprite de ELCEN, nu poate efectua lucrările de mentenanţă şi reparaţiile necesare pentru a ieşi cu bine din iarnă.

Mai merită amintit că în ciuda numeroaselor semnale de alarmă trase de fosta conducere RADET, atât primarul Gabriela Firea cât şi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, au dat asigurări că bucureştenii nu vor rămâne fără agent termic în sezonul friguros.