Bombă la Washington. Trump declasifică documente legate de scandalul Crossfire Hurricane, implicând masiv Administraţia Obama

Donald Trump
Donald Trump (Getty Images)

Proaspăt ieşit din criza de sănătate provocată de infecţia cu virus Wuhan, preşedintele Donald Trump a transmis marţi seară, pe Twitter, că a „autorizat pe deplin” „declasificarea totală” a oricăror documente referitoare la ancheta FBI asupra campaniei Trump şi a serverului de e-mail privat al lui Hillary Clinton.

„Am autorizat pe deplin desecretizarea totală a oricăror documente referitoare la cea mai mare INFRACŢIUNE politică din istoria americană, înşelăciunea Russia. De asemenea cele legate de scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton. Fără editări!” a postat Trump pe Twitter.

Postarea pe Twitter a lui Trump era un răspuns la o postare a jurnalistului Paul Sperry, de la RealClearInvestigations, care scrisese mai devreme: „Când toate documentele vor fi în cele din urmă declasificate şi toate redactările eliminate din rapoarte, naţiunea va vedea că FBI şi CIA nu numai că ştiau că acuzaţiile de 'coluziune' cu Rusia aduse lui Trump erau un truc politic murdar, ci că au şi participat la ele”.

Postarea lui Sperry urma desecretizării notelor scrise de mână de fostul director al CIA, John Brennan, după ce l-a informat pe preşedintele american la vremea respectivă, Barack Obama, despre un presupus complot organizat de Hillary Clinton cu intenţia de a distrage atenţia publicului de la scandalul utilizării unui server de e-mail privat. Parte a acestui complot era o campanie de calomniere a lui Donald Trump prin acuzarea sa de complot cu Rusia.

Dezvăluirile sunt de natură să provoace un imens scandal în societatea americană şi implică ilegalităţi majore comise de FBI şi CIA, dezvăluind implicarea masivă a serviciilor de informaţii americane în politică în timpul administraţiei Obama.

Parte a acestui scandal este folosirea de către FBI a unui dosar - aşa-numitul dosar Steele - pentru a obţine un mandat de urmărire a unui om din personalul de campanie al lui Trump, cu scopul de a spiona întrega campanie. Dosarul Steele conţinea o mulţime de informaţii false, iar FBI ştia la vremea respectivă că o mare parte a informaţiilor sunt false. Mai mult, Christopher Steele se afla pe statul de plată al campaniei lui Hillary Clinton, iar serviciile de informaţii ştiau şi acest lucru.

Scandalul este de natură să cuprindă persoane marcante din administraţia precedentă, Barack Obama, Joe Biden, şefii serviciilor CIA şi FBI, fostul director al informaţiilor James Clapper, dar şi pe actualul director al CIA, Gina Haspel, care la momentul respectiv era şef de staţie la Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii