SUA: Imperiul primeşte o lovitură grea. Trump îi revocă certificatul de securitate fostului director CIA

John Brennan, fost director al CIA.
John Brennan, fost director al CIA. (Getty Images)

Într-o declaraţie citită marţi de secretarul de presă al Casei Albe, preşedintele american Donald Trump a decis să îi revoce fostului director CIA John Brennan accesul la informaţiile cu caracter secret, potrivit Euronews.

Decizia de a permite fostului oficial al administraţiei să îşi păstreze certificatul de securitate a fost “eclipsat de riscul prezentat de comportamentul sau dezordonat”, a afirmat Trump în declaraţie. “Brennan are un trecut care ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte obiectivitatea şi credibilitatea sa”.

“Brennan a profitat recent de statutul său ... pentru a face o serie de afirmaţii nefondate şi scandaloase, a avut izbucniri necontrolate pe Internet şi la televizor referitoare la această administraţie”, a adăugat preşedintele.

Brennan, care a ocupat funcţia de director al CIA în timpul preşedintelui Barack Obama, este un criticat frecvent al lui Trump şi analist în probleme legate de securitatea naţională la NBC News şi MSNBC.

Mai exact, Trump a citat dezminţirile lui Brennan că CIA ar accesa dosarele congresionale, precum şi declaraţiile acestuia că un dosar controversat realizat de fostul spion britanic Christopher Steele despre Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 nu a influenţat concluziile agenţiei cu privire la presupusul amestec al ruşilor în alegerile americane din acel an.

Timp de decenii, foşti oficiali din domeniul securităţii naţionale au avut acces la documente secrete privind securitatea, parţial pentru a putea fi consultaţi despre informaţii sensibile de către oficiali ai administraţiilor succesoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe